[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
再者,根本好難證明倒收果少少數目既利是係同優先比位你有關
再退一步講,D老細本身自己都知架啦,佢地咁做對老細係利大於弊
咁都證明唔到
同佢啱傾 熟絡咗,當交咗個朋友,新年比舊幾/幾舊水利是佢有咩問題
Ok你咁夾硬拗我真係無嘢好講

以前啲醫院
同阿醫生做個朋友比少少錢佢有咩問題
作故仔都作好啲啦
呢D係默許嘅員工福利。
你要死固固咁諗我冇法辦,你如果覺得公務員喺office拎一張A4紙嚟用,用政府機構sim card Check自己私人email。喺水機裝一樽水喺非工作時間飲係有問題。咁我就認同你個腦所諗嘅有問題囉。
幾時去ICAC告班公務員。拎市市俾錢嘅A4紙,水,data嚟用呀?
公司都容許收利是
有咩問題?
無比利是我接受到喎
但收錢都要合理化就收皮啦
去過外國未
全世界都係睇貼士銀碼大細做事
唔好下下都拉種族黎講
商業規距就高消費優先
咁全世界都腐敗 child登仔最唔腐敗
共産黨最適合child登仔
正方d例子可唔可以唔好咁柒?
有啲酒樓會咁做, 當有位嗌飛個陣, 收咗排隊客 張飛, 然後叫佢等等話裡面執緊枱
熟客就趁機入去坐枱, 你就要再等多幾張枱
做熟客唔一定比利是,新年佢地當我後輩派翻比我,搞到我都唔好意思。
隔黎post見到
唔係你個人意見就有得同人拗架喎

代理人(通常為僱員)在未得主事人(通常為僱主)的許可下,不得因辦理其主事人的事務或業務而索取或接受利益;而提供利益者亦同樣有罪。
利益包括金錢、禮物、貸款、佣金、職位、契約、服務、優待及免除法律上全部或部分的責任等等,但利益不包括款待。
款待指供應在即場享用的食物或飲品,以及同時提供的其他款待,例如歌舞表演等。
收收埋埋只係公關問題

你開餐廳serve個frd入先,會唔會帶住佢經過哂成條隊然後大聲講,「你嚟咗呀,我比你必先啦,唔駛排隊㗎」咁樣?

有d野無犯法但唔好睇,就會收埋做囉。

如果個部長係背住美心做,美心係可以ICAC告佢,呢樣唔駛質疑。如果你話,既然美心容許,就逼佢大大聲聲講出嚟,結果就會好似而家咁hea你,但唔係法律上唔比。唯一法律上唔比嘅話,係美心自己唔容許。
戇撚鳩,大劉去福臨門食飯使唔使等位啊?
係毛澤東時代
搬曬d連登仔入人民公社就岩
你知唔知做銀行職員私下收客利益銀行揭發實報警,坐監都試過幾單,你唔睇新聞仲好意思上黎鳩up
喇喇喇,唔好對號入座吖,畀多個選擇你咋,又唔鍾意?
都係嗰句喇,唔識咪虛心啲囉,叔叔又無話唔教化你條傻鳩。
我點會技倆低莊呢,你唔係劈頭第一句就話毒撚融入唔到社會咩?
細佬我想睇吓你有咩豐富嘅人生閱歷,教吓我𠵱條嘴炮狗。
唉,點知你無料扮四條,曬鳩阿叔時間

你條友成日OFF TOPIC,點吖,答吓問題好喎,成日避重就輕。

唔通六七十年代未有ICAC之前,公務員收油水先做嘢又啱?𠵱個係BETTER SELF同BETTER WORLD嘅分別,你係唔係因為自己係既得利益者就要維護自己利益,咁你同維護粉嶺高爾夫球場嗰班人(包括荷蘭叻 )有咩分別?

有,就係你死都要喺連登發表偉論
美心都冇話經理唔岩
你以為人地真係比錢個部長咩, 人地熟客會帶唔同朋友唔同大客去幫襯, 夜晚食飯賣單幫佢谷營業額, 你以為靠新年個封幾十蚊利是咩, 你咪試下一年去得幾次但新年整封1000蚊比部長, 睇下下次反黎你地會唔會招呼你
你連人地想要D咩都唔知, 唔怪得停係講錢既層面啦, 唔怪得即刻話唔公平啦
你做乜撚野, 人地講緊大客仔
自動波一入門口送服務
我諗絕對唔係公關問題
美心(?)個老闆絕對唔敢講話公司比人打尖
公司唔比 又無制度規距 你自己搞應該告得入
我都唔識 照睇條例咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞