[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
英文可能啱聽啲,呢啲咪就係by invitation
部長/咨客見你成日嚟,以佢嘅專業判斷認為呢位係熟客
咁自然就會同個客講「嗱你下次嚟搵我就得架喇」
成班中國人劣根性出晒黎
香港呢個人治社會真係冇撚得救
支持熟客打尖果班死全家
Fast pass 係咪公開?
如果公開消費幾多,就有快證,咁就係公平
只要做會員ge方法公開透明
冇問題
不嬲都係咁架啦
你屌佢佢會同你講留左座

利申:以前跟老教授食飯去呢啲地方都係直入有人招呼,而出面嗌緊幾十個籌號
大部分應該都仲讀緊書,唔知道度度做生意都係咁。
好多野都無話明碼實價,完全透明,人地做唔做比你,視乎你係人地眼中有幾重要,比到幾多錢人地賺,人地計過度過,可以既咪做比你。
師傅瞓左幾耐?
Child登仔果然都係有蚛蟈DNA
咁樣合理化呢啲問題
人地年尾比幾多利事呀,係咁嫁啦
好啱咩?
其實貪污都冇問題

好多野都無話明碼實價,完全透明,人地做唔做比你,視乎你係人地眼中有幾重要,比到幾多錢人地賺,人地計過度過,可以既咪做比你
人地見識少 以為李+x都要排隊
成班支那狗打尖
賄賂
潮江春好好食
明明係好唔公平嘅事
點解有啲回覆講到好小事咁
Cls
報得ICAC
你以為得中國係咁?全世界做生意都係咁既樣。
你要反對支那我唔阻你。
例如你幫公司搵隻野,個supplier知道你公司夠大,如果肯用佢地既貨,未來個量應該唔會細,係買貨前,你叫佢外國飛過黎你公司做presentation,過黎幾多錢都成隻狗咁過黎。
如果你係一間好細既中小企,你估佢肯唔肯上門做presentation?係咁二email d資料比你,你要買就contact我,唔買就過主。
中國人DNA
想快有檯咪行賄個部長囉,中国社會係咁㗎啦!
咁都入新聞
第一日飲茶
你老豆喺大公司識幾個manager 你去見工都in少2次啦 何況做客
全世界都係咁 鬼佬直情叫你去主動build connection
過年畀晒利事

平時又買月餅年糕

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞