[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
有野益熟客先有咩問題, 第一日飲茶咩, 壹周刊D記者傻撚左呀
呢D叫做生意, 同街坊客仔打好關係, 幾時到你班記者說三道四
咁都攞嚟當新聞
睇嚟呢本周刊真係命不久矣
其實,收人甜品而優先安排座位

算唔算貪污?
有野益熟客先有咩問題, 第一日飲茶咩, 壹周刊D記者傻撚左呀
呢D叫做生意, 同街坊客仔打好關係, 幾時到你班記者說三道四

一陣全香港所有服務都係咁既風氣,你就唔會 咁牙刷刷啦
白癡
一路都係咁 正常人由細到大 飲茶飲開個間一般唔洗排隊 除非你老豆老母特別on 9飲咁多年茶都同唔到部長傾幾句計

但依家大左 飲茶大尖好似無咁常見 可能我少飲早茶 但我見到比人打左我尖既話一定屌
邊個話門口攞籌係入座嘅唯一方式?
其實同元氣壽司會員有得remote攞飛個原理冇乜分別...

一樣係熟客有得優先排隊......
電話攞籌
屌你班抄登仔
平時又話自己唔係蟈人
講到飲茶有關係就可以有特權打尖
樓上班友就個個話 有咩問題 不嬲都係咁
根本你班撚樣啲民族性同支那人無分別
On9你地知唔知高級酒樓都係咁?人地熟客新年每人一,兩百利士,派曬酒樓所有員工,你覺得佢平時黎要等位?
如果人地真係打電話訂左枱你又點知
同意
根本中國人賤種DNA植入骨髓
個陣蝗味出晒黎
我不嬲飲茶都唔洗排隊等位
平時就話港蝗,面斥不雅

而家有著數拎到盡,涉及社會公義喎
有錢嘅人可以打尖,咁不如整fast pass啦
講到有錢派利事就大晒
同大陸人一9樣
有錢就係大爺?
派利是還排利是,排隊就係排隊
有fast pass㗎咩?
咁如果間酒樓屋企有股份,咁做叫唔叫做打尖?
個app大家有得download, 做會員方式係公開
熟客機制係咪公開啊
唔咁做中秋過年條年糕月餅數點搞
老闆、特首、特朗普理論上都要拎籌
咁先公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞