[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
我咪係想講現實係點大家都知
但現實發生緊唔代表佢係岩
唔好冇左判斷是非對錯既能力
請人都係,有欄寫你公司有冇人係度做野
雖然明義上係為免工作避嫌
實際上點用自己諗啦

你係間公司board member個仔
我諗好撚過你讀乜野3大爆GPA
你讀撚過書未呀傻閪 閱讀理解0分?
講緊條撚樣個reply低質為駁而駁咋懵撚
你唔鍾意排可以食另一間 咁間間都咁做生意係咪唔撚洗食呀
其實間間都係咁,唔使大驚少怪
後門入 其他客睇唔到嘅時候比
所以唔係貪污 goodest logic
唔好話廢唔廢老啦,世界有邊到唔係識人有特權
明面上梗係咁講架啦 潛規則唔洗畫到出腸下嘩
講到得中國先係禁
咪就係

食肆有話一定要跟籌既號碼輪流入座?

有熟客, 可以係有平時生意往來, 現實交情好, 比佢地入座先犯咩法?

你話如果係即時比利是要求就係行賄,

或者佢地台底交易, 職員和客人之間有利益協定, 都可以係行賄受賄

而家街客乜春都唔知, 靠自己FF就諗住報icac?

我記得食肆有權唔做你生意, 咁係咪又要報案
睇完上面先知,
原來可以將自己嘅錯事咁樣合理化
又學到野
講到明咩叫大公司、咩係中小企咪得囉
講到明新年畀一二百啲乞衣就有得成年打尖,𠵱家講緊個制度唔透明公開吖
唔係講緊有錢係唔係大曬嘅問題吖柒頭
連登仔真係好鍾意看透世事
講句"不嬲係咁架啦,好出奇呀"
成件事即刻合理哂
記者放蛇就笑鳩人地買唔到月餅卷

屌你老味
根本香港人自己鍾意將不合理既事當冇事發生
最緊要自己有著數
講咩民主 普選?算鳩掃啦
李嘉誠食飯使唔使等位?
記者都on99既。
餐廳有咩安排佢有最後決定權,你聲都冇聲出啦。
你又冇幫佢買椶買月餅,采你都傻

記者新移民?香港幾十年文化當新聞做
咁呢到都好多廢老....成班垃圾覺得十幾年都係咁就唔係問題...比人強奸一次係比人強奸,比人強奸一百次都係強奸。香港比人插得越來越深就係因為有人覺得錯得耐,錯得多,錯到變習慣就唔再係問題。越來越似解決左個提出問題的人就解決士個問題呢啲思維。
有就唔會上報 咁熟客留位,佢又買月餅年糕,作為老闆或者打工既,對有消息力既客留佢地有咩問題
拎籌唔需要順次序入座
但最好埋單先比貼士,即比變左買位又唔同左
荃灣享和街間 好彩 都係啦
哇 屌你
你完美演繹點樣將一件錯嘅事合理化佢
我諗喺你眼中香港應該冇野係有問題
直接光明正大整條快捷隊,同普通隊分開囉。(腳將佢制度化)
不過普通隊就好似平時加一,但快捷隊就加二。
(將搵老闆搵到盡既特性發揮到極致)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞