[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
Vip點申請?by invitation?
跟本全世界都係咁 個d話華人文化特點既見識真係好少
唔好忘記members only(自己友)既文化
外國仲勁過中國
叉燒半肥瘦都去投訴吓啦
你又知僱主冇許可?
你覺得美心份僱員守則會冇講到收唔收得利是?
係咁架啦, 冇問題wo, 係d毒撚唔識拉關係又唔抵得人地關係好
呢個社會咩都講關係架啦, 呢d唔叫文化, 社交打關係係基本生存能力
有咩問題?茶樓不嬲係咁,有自己一套文化。唔好下下用貪污/關係去醜化件事。
燒味鋪都要整返個vip制度
熟客斬大舊d就係貪污
要報icac
大公司會有講明幾多錢以下既利是(員限農曆新年期間)不需申報
通常$500以上要問准公司先收得
如員工唔申報已犯法
屌連登仔咪亂quota法例,唔識又亂UP
人地好多條例寫"A情況,B情況,C情況等等" 你邊有得講
你覺得有問題咪報ICAC
唔好又搬D乜野巴士地鐵留位FF例子出來
個老細唔知就梗係有問題,呢d部長收利是比人入先,我唔敢講一定,但九成九係公司允許。

至於揚咗出嚟,間公司一定話自己唔知情,呢樣只係公關問題。
公平拎黎呃細路仔
到你真係有錢俾人賺,享受到呢種着數嘅時候,你就會明白㗎啦!而家啲孤寒種,成日想攞着數,又唔比着數人,系出邊慢慢等啦
不嬲都係俾10蚊。唔知算唔算大利是
你10年先去飲一次茶。嗰時封咗1000利是俾人。你覺得10年後你使唔使排隊?
下次公司新年manager派利是
要申報上公司大老細聽
"有錢嘅人可以打尖"
關係好就同錢掛勾
等我追屌你個傻閪人傑先
記得我最後嗰句:傻閪人傑講唔贏我又要死嚟連登,有骨氣咪睇住連登無人上先,望佢執笠(將自己睇得咁重要。)

制度利益歸於大財團,而唔係你班員工仔,你講緊嗰啲叫賄賂,明唔明阿傻閪
要屌到你條撚屌鳩縮先得
乜都要公平 乜都要人畫哂出腸 大大隻字貼出黎
果份天真無邪真係佩服
人地個個星期都去飲茶仲有得留位

你覺得封$10搞得掂?
如果個個係誠仔呢?個個又會話好合理丫 唔通首富都要等咩 雙重標準
冇錯, 窮撚以為拎果一百幾千就享受到VIP通道
人地講緊既係人脈關係
成班又係度執著果份甜品回禮
on9有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞