[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
我就只係睇新聞討論

我又唔知點解你會覺得美心係同意呢啲行為,你係美心老闆?

美心報唔報警係佢既事

你無point可以收皮架喇,無謂死撐
而家就係講緊,個酒樓老闆係同意,至少暗地裹係同意。

如果酒樓係無同意過呢個做法,個部長即係為個人利益出賣咗公司,咁係死梗。呢樣野我諗相信成個post,至少大部分人都會認同。

但而家似係有一部分巴打認為,「就算間酒樓同意」,部長都係犯法。
佢地去開日,韓,泰,賓,馬,台,己經當自己環遊世界一次,發現無tips文化,未覺得唔比係理所當然
AE 黑卡都唔會話比你聽點樣先會獲邀請啦。唔通你又去質疑佢?
你係老闆得吖,可惜你唔係囉唔該,你係老闆都唔會畀啲油水下面喇,戇鳩仔
仲以為自己有資格做老闆𠻹
快D寫封EMAIL去屌柒匯豐問佢點解UPGRADE VS SIGNATURE無標準啦
點解佢人工少D又得 我多過佢又唔我
贊同
事實就係咁

都係個句
就算放大到公營醫院
一樣有呢d情況發生

所以小朋友們唔好太理想太天真
不公既野,唔燒到自己就唔好理啦
你有咩理由覺得美心會同意個部長私下收利益去畀某啲人唔洗排隊?

你做過美心?你可以分享下
美心唔同意點解唔炒撚左佢報ICAC
冇做呢樣野已經代表佢同意啦

背後原因就係人地要優待熟客囉
洗唔洗樣樣野都要畫出腸
梗係唔會寫到明啦on9仔
存在已久 = 無問題
大家知 = 無問題

咁每日150個支那人落嚟
存在已久,係咪又無問題
公司畀員工就合法
員工未經公司同意收取客戶利益就犯法,有機會損害緊公司同其他客戶利益
仲有其他,唔識人就要插枱,識人就可以坐一張,個場大把吉枱。
見到咁多高質留言,中港融合已經完成
如果酒樓拎十幾廿張台話係訂台既, 但你打去訂佢見你唔係熟客話full booking 你地都耐佢唔何。 結果都係一樣
你係咪食屎嚟
犯法咪犯法?

反映左你咩人囉
有D傻仔以為樣樣野要畫出腸, 商業決定根本唔撚關你事
周圍話人窮?請問你又幾有錢?
九唔搭八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞