[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
唔公平

跟著呢?
唔好將公營同私營混為一談。

你係老闆開間餐廳,你有frd嚟幫襯你有權比佢入先,因為間餐廳係你開。

但你唔會明目張膽咁做,因為好多人望住,d客見倒會影響你形象。你暗中做只係因為公關問題,唔係因為法律唔容許。
我想問個部長係咪老闆?
大集團餐廳好似會

仲會有律師團主動搵你包攬成單官司

如果香港都有就有,寧願唔要錢出啖氣
有冇睇過蜘蛛俠3
黑化peter比額外錢酒吧妹
叫佢馬上比張枱佢

跟本歐美都有
好多野都唔公平架child登仔,
點解你買野唔可以直接問批發買平D
點解批發只係賣貨比有商業登記既零售商?
人地零售商都係一件件入貨ja, 但係佢地可以平價買入再高價轉售囉
點解你唔得呀, 點解批發價唔完全透明呀? 好唔公平囉
call ICAC啦
都係果句啦 你消費100 果個消費100萬 仲點講公平姐
公平只係一個範圍 等d野唔好太離譜 想做到大家絕對一樣係冇可能
封利是根本唔係重點
我反而寫信去投訴過,一蚊雞果陣竟然要我等位,擺門口賣當比乞兒啦,唔好阻住我食飯先得架!
你咪問下美心比唔比「員工」咁做囉
有無問題另一回事
唔係新聞就一定
香港無嘢好報導喇咩?
無錯
如果屋村酒樓仔都算而家係美心
原來上市集團可以無制度可言
人地真係靠呢班熟客去谷生意
唔比優先佢地唔通靠班一個月都唔知有冇黎一次既客咩
都係果句啦,識人同唔識人分別
成班child登仔日日坐係屋企網購淘寶HKTVMALL
以為自己好醒,搵到窿路識訂平貨
故事話比我地知,有一日連登開酒樓,唔理熟客搞到比另外一間酒樓搶哂生意執撚埋,都仲係到同人講人地唔識做生意
點會,on9,美國冇熟客?做生意全世界都係咁,就算落club都有vip啦,其實一樣都係靠識人,又唔見蘋果報?

點解識人個原因咪就係人地成日用皮幾野開張枱囉,班傻西咪係出面排隊囉
垃圾child登仔根本為屌而屌
忠忠直直
你話係政府/公共事業都算
私人商業行為上邊道有錯?
唔通公司應該優先服務低消費客?
定係要高消費客要同低消費客一齊等?
連登仔最岩開公務員飯堂
做明星行步路都有港鐵職員開路啦
你地唔係熟客咪要等囉
連登仔又唔攞檯又要加把口
然後成日就話人冇人情味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞