[超突發]酒樓部長安排熟客打尖 壹周刊放蛇當場踢爆直擊!

1001 回覆
548 Like 47 Dislike
點解一定要寫到明?
銀行嗰啲by invitation嘅信用卡,有冇寫明簽幾多先有?
個discretion就喺個經理度
酒樓個經理咪就係部長
呢d一定係個老細暗中允許㗎喇,唔係d年糕月餅點散。

揚咗出嚟個老細唔認賬就另一回事。
其實如果啲客人送即刻食得既野,就係款待
雙方都唔算貪污

如果俾利是,就可以告啦
新年個陣仲痴線啦
我睇撚住間酒樓冇位
拎住封利是同個部長講幾多位你好快就會有位
華人文化根本係講錢講利益
1. 一直都係其他食客和記者 指控 插隊, 但商家和該客人都無承認

2. 除左門口拎籌, 不嬲都可以打電話留位, 你唔比人地留左位?

3. 送甜品如果價值低, 部長報返上公司申報, 有咩問題?
咁都算新聞
月餅蘿蔔糕點搞
講唔贏人就話人毒撚
人唔笑狗都吠
上面有人講咗fast pass,最終利益落返入公司,而唔係從中作梗嘅小職員
不過以你咁撚戇鳩嘅思維,一定會話:「公司好,啲錢咪流返入啲員工度,有撚分別咩?」
我答你有分別,消費者願意消費就可以快啲,明買明賣,自己知自己咩料。
喺辯論當中唔講道理,用埋啲踩低人抬高自己嘅方式矮化對手就好常見嘅,今日阿叔得閒,教吓你班放緊暑假嘅小學雞先(用緊你踩人抬己嗰招
大件事到
goodest logic
你個比喻應該咁啦
做洗廁所嘅人比舊錢去賄賂下醫管局 之後可以掛牌做醫生
呢個世界就最適合你
香港人成撚日不滿 話香港越來越無人情味 但當所謂人情味同你自身利益衝突 就屌都屌唔切 話人犯法話人蝗 我屌啦 人情味不嬲都係講緊唔守規則 例如無牌小販 呢d唔係蝗唔蝗既問題 而係香港人生活中不可或缺既一部份 當香港唔再有人情味 咁呢度已經唔再係香港 只係一個亞洲人聚居既地方
性質唔同
巴士司機唔洗為公司收入負責任 冇需要用特權換熟客
但部長 如果間野執左佢會失業 佢拉得多熟客 公司會讚佢升職
打尖有咩問題
唔做你生意都仲得
人地點安排邊個先邊個後係佢自己選擇
唔鐘意咪走lor
我屋企就從來唔買呢D。
過年D藍罐金莎,端午D粽,中秋月餅。食唔晒就會拎去酒樓送
小心佢地話你,現實係咁
就代表冇問題,是非不分?
D名店落閘俾D大客慢慢揀又點計呢
我知有分呀,咁又點?

【防止賄賂條例】- 私營機構
法例簡介︰代理人(通常為僱員)在未得主事人(通常為僱主)的許可下,不得因辦理其主事人的事務或業務而索取或接受利益。
真係笑撚死我,講句講唔贏人就當自己真係贏,手法低莊,仲以阿叔自居扮老練,見住你打啲野係咁刮自己,真係可笑,你要當自己贏隨便你,希望你早日可以融入社會,做翻個正常人。
如果個僱員私下咁做,個老細係可以告佢貪污,呢樣相信無人質疑。問題係呢單野,個老細九成九係知道而且允許。

你當自己走出嚟開間餐廳,你想做邊個生意先你話事咁。至於揚咗出嚟要認衰仔嘅話,都純粹只係公關問題。
唔通真係人人平等咩
講得出要平等個班人係咪未出嚟做過野
我話左呢單野好有問題
強烈反對呢D制度

跟著呢
聽日會變美好,冇呢D事再發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞