容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
推爆post哩D粗重嘢等我哋嚟
「喂今晚食飯咯?」

「咦?你唔係走咗咩?」

「See you soon嘛,咪返咗嚟。」

等Seval放工之後,約咗喺Besiktas會合,然後求其食啲嘢,鳩up咗一陣,喺送佢返屋企嘅時候,佢話一切好似Déjà vu。

「其實我哋應該今日睇戲。」Seval話。

「哦,咁聽日睇囉!」

第二日,又再見Seval,佢話肚餓,於是諗住食埋嘢先睇戲,點知返到嚟戲院話已經冇晒場,隔離商場嗰間又話要搞首映禮而暫停開放。本身仲有間戲院,但因為Seval話有嘢做,同佢同事講要準時收工,而依家佢同事就喺嗰個商場度食緊飯,為怕畀人撞破,最後我哋都係冇睇到戲。

可能個天都唔想畀我哋睇戲啩?

求其行咗陣,送佢返到屋企樓下嗰陣,大家都知道今次真係最後一次見面,我冇可能再繼續留喺度磨蝕心智,始終各人有各人嘅路要行。

「喺香港,你哋道別嗰陣會唔會kiss?」

雖然知道只係錫面,但我第一個反應都係誠實地答佢唔會。輕輕咁攬咗一吓,我就頭也不回咁離開。

喺旅程中有陣時有呢啲經驗,其實都幾開心嘅。

有食唔食丹爺
lm
新年一推!
新年快樂!
歐洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞