容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
今晚仲出唔出文 唔出我就訓

你幫我留意下 訓先

你幫我留意下 訓先

係土耳其無人識嘅丹爺早抖喇

你幫我留意下 訓先

你個名 個mv好正

第二日,Yusuf帶左我地遊覽Elazig,而Elazig唯一既景點,就同Van一樣,係古堡Harput。

係市中心坐小巴上山,我地黎到Harput。同The Castle一樣,Harput都係一個阿美尼亞城堡,據Yusuf所講,當初阿美尼亞人被逼走時,死左百幾萬人,可以話係相當慘烈。

出市中心既巴士

Harput只係一堆頹坦敗瓦

講起呢段歷史時,Yusuf毫不忌諱,完全冇諗住替佢既民族作任何掩飾。呢一種氣度,自居五千年文明既又有冇?

而令Yusuf極為氣憤既係,土耳其人對文物保護既概念係零,佢地根本唔會愛惜,更加唔知道自己小小既一個舉動,對呢d歷史遺跡既破壞係幾咁大。單以Harput為例,唔少人會係呢個古堡上面寫上自己既名,同我地細個或者d MK寫埋果d「到此一遊」一撚樣。

你以為自己齊天大聖呀?

見到呢一番景象,我亦感同身受,係我中學時期,係一個大中華膠,返大陸見到d景點俾d撚樣寫滿晒字,睇新聞又話萬里長城都係咁,果陣都幾嬲。到今時今日,香港又係俾人蹂躪緊,唔好話寫字,人地直頭係你地頭屙屎呀!

影低你班仆街係地鐵站垃圾桶屙屎!

出於好奇,我問左Yusuf一個其實佢地幾尷尬既問題,當時唔知啦,但之後feel到。我問佢:「你地覺得自己係歐洲人定亞洲人?」其實咪即係我地俾人問究竟我地覺得自己係香港人定中國人咁上下。

佢笑一笑,答左一個幾有趣既答案:「我地覺得自己係歐洲人,但歐洲人覺得我地唔係歐洲人。」

我都覺得自己英偉過楊英偉,但楊英偉應該覺得我唔係。
係咪做親 warmshower or couchsurfing 啲人都係咁好

利申無係高登追

Couchsurfing唔係,之前伊朗個papa我覺得麻麻,之後都有d host我唔太ok
而Warmshowers我遇過就真係全部好好

你幫我留意下 訓先

係土耳其無人識嘅丹爺早抖喇

早抖啦Alan Walker
好喇,我睇埋集walking dead訓
聽朝要起身做gym
早抖各位
好喇,我睇埋集walking dead訓
聽朝要起身做gym
早抖各位

早抖
見到你架忍者龜條舊呔,外皮龜裂到一個地步...

唔係喎,睇真d好似係本身既紋黎

如果你講緊勾喺車上面嗰條
係新呔嚟
只係喺Store room拎出嚟,封晒塵

係新呔嚟

我邊有咁蠢 我講緊仲未拆落黎果條呀 叻唔徹

係新呔嚟

你另一個回覆已經出賣咗你

我真係講緊架車未拆落黎果條 有d菱型紋果條呀,講極都唔信架

你唔覺果d菱型紋好似龜裂咩?

創作力量同幻想

創作力量同幻想

唉,諗住細心睇下你d圖都要俾你派膠

創作力量同幻想

唉,諗住細心睇下你d圖都要俾你派膠

講下姐,訓喇,早抖巴打
換左條呔係咪爽皮晒
推下丹爺先....個post
推下丹爺先....個post

你個名
換左條呔係咪爽皮晒

後面爽,然後到前面
依家打
屌最近冇做gym,個人冇咁精神,食又食冇咁健康,肥左
有冇巴打可以同我一齊練下??

邊間操開?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞