容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
全撚部跟晒丹爺去賭錢?
全撚部跟晒丹爺去賭錢?

贏晒老丹啲錢,條友而家簽緊借據
全撚部跟晒丹爺去賭錢?

仆街,早知上嚟見到你呢句我就唔撚賭
全撚部跟晒丹爺去賭錢?

全撚部跟晒丹爺去賭錢?

留名

晏啲出
睇完文再賭好似贏多左
赤口照推
樓豬去到未
樓豬去到未

追post啦
喺Halis屋企休息咗一晚,佢就送我哋出去截車。

離開佢屋企之前,佢送咗我同小明每人一隻杯,我嗰隻係印有紅色馬賽克花紋,呢世人都未用過咁別緻嘅杯。我一路帶住呢隻杯去到英國,一路用到返香港,但返嚟嗰陣我冇包實佢就放喺喼,一開喼就發現佢碎咗,唔開心咗我幾日,仲好後悔冇影到相。

自伊朗開始去到歐洲,我餐餐有芝士咁滯

Halis陪住我哋冒住微雨行咗十分鐘出到大路,我同小明一直示意佢唔使送,但佢講咗幾句唔知乜,示意交畀佢咁。出到大路,冇幾耐就喺佢出手下截咗部車,經佢同司機溝通,可以一直車到我哋去到入去Pamukkale嘅分岔口。

等緊車

終於要同Halis道別。雖然只係相處咗一晚,但容許我社交圈子狹窄,我係第一次同同性戀者(雖然冇證據)有咁深入嘅交流,而佢個人實在太好,我完全冇人哋講嗰種唔自在嘅感覺。而Halis都好搞笑,佢竟然忍唔住流馬尿。

Okay嘅,縱然我哋未必有機會再見,不過你喺我旅程中亦佔有一個好重要嘅位置,話晒第一次Hitchhiking再畀你執返剷……返屋企喎。

分岔口再截另一架車

轉車去到Pamukkale,我哋搵到host Kartal嘅滑翔傘租用舖頭,然後去咗佢屋企安頓。收到包裹,終於有一種如釋重負嘅感覺,終於唔使再提心吊膽咁踩喇!

Kartal個仔,好得意

嗰陣有間公司sponsor我個尿袋,我叫佢寄埋嚟Kartal屋企,但一直冇幫佢講用後感,依家補返,呢部嘢內置iPhone線,幾好用

出去Pamukkale呢個鎮仔行吓,見士多啲嘢都幾貴,而且好多中日韓嘅旅行團,我諗除咗個城堡,都冇乜特色。

做乜撚?

點解個包裹入面有包土耳其KFC茄汁?
睇完文再賭好似贏多左

戒賭喇
樓豬去到未

誠邀巴打第一個post開始睇,你會有答案
"Think for your help"
我都賭左兩日,上水推post先
棉花堡Pamukkale因為咩而命名呢?當然係佢嘅外型。

與其話佢係一個城堡,倒不如話Pamukkale係一座小山。小山嘅外圍被一層白色石灰岩所覆蓋,遠睇就好似一座白色嘅城堡,於是美其名為棉花堡。大概當地有種特別嘅硫磺,令到呢度有咁特別嘅外觀,同埋天然嘅溫泉水。

Kartal喺土耳其文即係「鷹」,所以佢間舖都叫Eagle

的而且確,遠睇嗰陣,我以為Pamukkale係軟淋淋,真係有種棉花嘅錯覺。但係,當我入咗場,踩咗落去之後,我直頭想屌鳩改呢個名條友老母!為咗保育同保持溫泉水乾淨,踩過白色石灰岩嗰陣係需要除鞋,嘩屌!痛過腳底按摩。

中日媳婦,好似好淫邪

遠睇

近睇似雪地

我仲記得,當時有好多大陸人迎面而嚟,應該喺另一個入口入而喺我入嚟嗰度出咁啦,佢哋一路行,一路嗌到拆天咁,我即刻諗起喺西藏鹽井半夜瞓覺嗰陣,鎮上有人劏豬。當我同小明就嚟行晒個白色位,迎面有個大陸人問我仲要行幾耐先到,我都唔理佢一嚟就同我講普通話,為咗睇佢絕望嘅神情,我即刻答佢:「再走十分鐘吧!」

睇到佢嚇到鳩都縮,但又唔可以唔行嘅窘境,我心都涼埋。

硫磺濃到精液咁

好撚痛呀師父!

行過白色溫泉區,我哋終於可以着返對鞋,做返個人。山上面可以睇到以前羅馬人嘅遺跡,譬如羅馬劇場同埋八角教堂,雖然佢哋都因為年月同地震而被摧毀得七七八八,不過靠住政府同國際組織嘅合作,近年開始保育同修復工作,無論旅客抑或歷史學家都因此受惠。

順帶一提,以前未有保育意識嘅時候,啲人係唔除鞋行,隔離酒店又會吸走溫泉水同排啲污糟水過去,搞到烏煙瘴氣,依家先至知驚。

羅馬劇場

Ruins

Pamukkale好多嘢都要高空俯瞰先好睇,例如八角教堂咁,於是滑翔傘成為咗呢度嘅熱門活動。本來Kartal都有撩我哋玩,之但係我哋真係使唔起錢,都冇辦法報答Kartal收留同收貨之恩。

喺度留咗兩晚,我同小明就結束咗最後一次共同嘅旅行,正式分開。
我都賭左兩日,上水推post先

初五返大陸,希望返之前爆到post
出多一篇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞