容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
Seval相呢?

求我吖
丹丹,恭喜發財,大吉大利。

恭喜發財,早生貴子!
恭喜發財丹爺單車變摩托
我諗你密謀緊在書展出書架喇,應該正路會大賣
但到而家仲未打完
Seval相呢?

求我吖

求你丫🙇🏻
Seval相呢?

求我吖

我諗你密謀緊在書展出書架喇,應該正路會大賣
但到而家仲未打完

承你貴言
連'岩岩'都唔比打果啲撚樣發生乜野事
https://lihkg.com/thread/96918/page/1?ref=ios

睇嚟用電腦都要打返啱啱
https://lihkg.com/thread/96918/page/1?ref=ios

睇嚟用電腦都要打返啱啱

吾怕拉 你打乜我都吾會怪你嫁
追咗 兩年......又一年啦

睇嚟用電腦都要打返啱啱

吾怕拉 你打乜我都吾會怪你嫁

Dllm
追咗 兩年......又一年啦

計埋舊登都未兩年,兩年前仲踩緊
今年通州街有夜市
但冇明火,搵鬼食?
人在大陸都不忘繼續推post
人在大陸都不忘繼續推post

每逢佳節倍思親,,嚟到農曆新年,咁啱又同返香港人過節,除咗更加掛住屋企,亦都幾感謝個天,畀個機會我呢個遊子感受吓新年氣氛。

輝輝個朋友係廣州人,過嚟土耳其係想學土耳其文,一間溫州移民開嘅餐廳見佢一個人孤零零,就叫佢過去一齊食團年飯。咁呢個女仔係幾好人嘅,佢又叫埋輝輝同略爺一齊去,而我同小明真係搭上搭上搭咁跟埋去。

搭車落山去間餐廳

屌你掛住玩電話

當我哋去到餐廳嘅時候,氣氛好似有少少尷尬,個阿姐似乎冇預到叫一個女仔,會有四隻麻甩佬跟埋去咁誇張。但我實行一於少理,咩呀!新年流流,趕我走吖笨!

聽到話成十點先開飯,輝輝佢哋就提議出去行吓,於是我哋又搭的士去咗旺區Taksim打發吓時間。

忍唔住,買咗個土耳其最受歡迎嘅麵包Simit頂肚

本身諗住打去獨立大街睇睇,點知阿女仔收到電話,話人太多,餐廳老闆決定另開一枱過我哋食,跟手又搭地鐵返咗去餐廳。

老老實實,食物質素係麻麻哋,但已經幾個月冇食過中國菜,難免食到有啲激動,簡單一碟炒芽菜,我都食到lam lam脷。食到咁上下,一個阿叔行出嚟,原來就係老闆,佢喺輝輝把筲箕嘴度收到風,我同小明係踩單車嚟,特登拎咗幾個非賣品嘅啡色饅頭出嚟畀我哋試吓。

應該係蔗糖造

老闆話如果覺得好食,臨走嗰陣同佢講聲,佢會蒸定一堆畀我哋帶上路。先唔講呢啲饅頭真係比一般嘅好食,淨係呢份心意,我已經覺得好感動。當然,唔要面嘅丹尼爾係會話:「好吃!謝謝老闆!」

成日都話,強國人衰極,去到異鄉,佢哋總係會照顧返同胞,嗱我就真係是其是,非其非嘅。

食飽之後,抄低老闆電話,等之後可以問佢攞饅頭,我哋幾個後生就走先。行去搭車嗰陣,唔知邊個撚樣(好似唔係我)首先發動性戰……吖唔係,係雪戰,挖起街啲雪嚟掟,五條友加埋百幾歲喺條街度玩到癲撚咗咁,做乜鳩?

呢晚係開心嘅,新年快樂!
新年快樂
講開又講
我之前旅行喺餐廳都試過見到對大陸夫婦
用腥港人嘅口音話佢地都係香港人
然後撩我地傾計
不過我同fd冇理佢地 仲黑哂面
最後佢地竟然幫我地埋單 當下都有啲唔好意思
講開又講
然後撩我地傾計

我個人對陌生人比較溫和
冇得罪我都唔會黑人面,除咗我冇表情啲人以為我西面
新年快樂

新年有咩搞呀魔法師
講開又講
然後撩我地傾計

我個人對陌生人比較溫和

其實本身冇咩 只係唔出聲
點知對夫婦不停話大家其實係中國人
咩喺異地呀香港中國一樣呀之類 講啲唔岩聽嘅野
丹巴知唔知曼市邊度買獌正版波衫最抵
我見megastore好似賣得幾貴下
講開又講
然後撩我地傾計

我個人對陌生人比較溫和

其實本身冇咩 只係唔出聲
點知對夫婦不停話大家其實係中國人
咩喺異地呀香港中國一樣呀之類 講啲唔岩聽嘅野

呢啲真係唔想理佢
丹巴知唔知曼市邊度買獌正版波衫最抵
我見megastore好似賣得幾貴下

SportsDirect一定係最平,但我覺得質素係比較差
你可以上獌嘅官網online store,來貨一樣,但有時有折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞