容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
好想瘋狂同你打雪戰
大年初一,輝輝嗰啲當然要返學,佢同略嘢借咗佢哋嘅Museum Card畀我同小明入去景點,於是我哋再次去到Sultanahmet,入去Hagia Sofia,亦即係聖蘇菲亞大教堂。

大教堂喺君士坦丁堡時期建造,原本係東正教教堂,喺鄂圖曼時期被強行改成清真寺,直到現時共和國先改建成博物館,所以喺呢度可以睇到東正教同清真寺嘅融合體。

睇完教堂,我哋去咗見一個故人。Seval?唔係,佢未去到故人。係俄妹Yana。佢又嚟咗Istanbul,我哋喺Sultanahmet傾咗一陣,都係純粹見個面,之後就正式告別。

Grand Bazaar

行行吓個市集,收到Seval嘅訊息,約我哋收工食嘢。於是我同小明就慢慢行去Taksim會合佢。

聽講有人喺度整咗架飛機飛過亞洲

行去食嘢嘅時候,經過幾棟樓,窗入面有幾個妓女向我哋拋媚弄眼,原來Seval特登帶我哋睇吓土耳其嘅紅燈區,話喺呢度好平常。

吖你鬼馬呀!條撚準備!條撚準備!

呢張其實影得有啲衰

食飽飽,邊行邊傾,Seval話佢有個廿五歲嘅男朋友(同我當時同齡,暗示緊啲乜?),依家喺美國讀緊博士,所以佢之後都會去美國探囝囝。喺Seval帶領之下,食咗啲土耳其甜到漏嘅甜品,行吓Kadikoy海灣,我哋就一齊搭巴士,各自返屋企。

係喇,小明一直在場嘅。

佢一馬當先,係咪唔想同我並排行?
好想瘋狂同你打雪戰

我今晚返通宵更呀
聽晚再見喇
丹巴知唔知曼市邊度買獌正版波衫最抵
我見megastore好似賣得幾貴下

SportsDirect一定係最平,但我覺得質素係比較差
你可以上獌嘅官網online store,來貨一樣,但有時有折

Manchester有無咩好野食推介?

利伸住緊第二年都唔知有咩好食

飲茶既話Chinatown美點,或者遠少少間金龍(好似係呢個名)都唔錯
但真正我覺得正過香港既點心係Birmingham,係雙喜
至於西式既,我個人冇乜研究,唔識分好食唔好食,除非真係極度難食

可唔可以唔好再推美點,以前我去人影都無隻
而家去次次都要排隊

飲茶既話Chinatown美點,或者遠少少間金龍(好似係呢個名)都唔錯
至於西式既,我個人冇乜研究,唔識分好食唔好食,除非真係極度難食

而家去次次都要排隊

人地問邊間好食答咗就叫推 累到你要排隊
講開又講
我之前旅行喺餐廳都試過見到對大陸夫婦
用腥港人嘅口音話佢地都係香港人
然後撩我地傾計
不過我同fd冇理佢地 仲黑哂面
最後佢地竟然幫我地埋單 當下都有啲唔好意思

我個人對陌生人比較溫和
冇得罪我都唔會黑人面,除咗我冇表情啲人以為我西面

講開又講,係外地我都受過中國人關照
佢地真係當我同胞咁。

佢哋嘅角度我哋的確係佢同胞
只係我哋唔當佢哋係咋嘛

而家去次次都要排隊

你以為我新假期咁多人睇咩,仲要喺Manchester
我諗小人d既地方可能會互相幫助
大城市個d一樣係西到仆街
NYC d大陸狗專呃返自己人
我諗小人d既地方可能會互相幫助
大城市個d一樣係西到仆街
NYC d大陸狗專呃返自己人

應該係「少中國人」或者「少同鄉」先會幫
同埋越草根越幫返自己人,我初到Manchester住嗰間屋全部大陸人,勁幫我,但真係太污糟頂唔順走咗
頭先出上個禮拜嘅糧,阿頭順手畀多咗一千我,我原本已經走咗,一發現即刻行返轉頭畀返佢,我潛意識都係要做個擔屎唔偷食嘅人,應該發唔到達
頭先出上個禮拜嘅糧,阿頭順手畀多咗一千我,我原本已經走咗,一發現即刻行返轉頭畀返佢,我潛意識都係要做個擔屎唔偷食嘅人,應該發唔到達

擔屎咁慘仲偷來食呢個人應係痴線
Bb年三十都番工

擔屎咁慘仲偷來食呢個人應係痴線

冇飯食要食屎
Bb年三十都番工

返埋收爐喇,希望過年後有interview
新年快樂呀巴打 順手同埋小明 小蘋果車隊講 仲有最緊要既Terence bb
新年快樂呀巴打 順手同埋小明 小蘋果車隊講 仲有最緊要既Terence bb

新年快樂!
Terence緊要定我緊要?

新年快樂!

Why not both?
恭喜發財推個post

新年快樂!

Why not both?

Okay我幫你轉達畀Terence知,睇佢搵唔搵sp
恭喜發財推個post

快高長大啦!
TERENCE BB對你最緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞