容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
留名
因為天氣唔好,加上冇錢,我地並冇係Cappadocia搭熱氣球,只係去左奇石林影下d陰莖狀怪石同埋去Underground City睇下以前d人點樣係地下住。

Underground City自公元前已經有,直至中世紀,當地既耶撚係阿拉伯人侵占之後,為避難而搬入去,並慢慢擴建。但奉勸各位一句,如果唔俾少少錢請導遊,不如唔好去,因為你入到去只會見到一個個空洞既石窿,最多有塊牌寫呢度以前係咩,譬如酒窖呀教堂呀咁,就咁架咋,冇架喇!我到依家都好後悔點解買飛果陣個導遊叔叔黎R生意但我冇理到佢呀!

真係就咁架咋!

係Cappadocia同小明試下自己截順風車,又得喎

而係奇石林,你會見到中日韓等等為數唔少既旅行團,事實上d石係生得幾得意,碌碌都好似賓周咁,唔知係天然抑或有變態佬咁好心機磨出黎。

Bam

屌你雙頭假狗咁

然後隻駱駝係度跳舞

無無聊聊咁,就行左Cappadocia其中兩個比較出名既景點。

除左行景點,我地仲去左搵我地個host其中一個朋友。當晚識左佢之後,食飯果陣我同小明有拎部電話出黎覆下message咁,跟手就俾呢個朋友話我地太依賴科技,佢聲稱自己住係山入面,係平時要買下野或者過黎搵我地個host玩先要出山,仲邀請我同小明去探下佢。於是,行完奇石林之後,我地就踩單車去搵呢個食大麻既風清揚。

左邊呢個

事實上呢條友係住得極撚隔涉,我地穿過山林,有陣時仲要搬車、擒石同涉水,先搵到佢果間新假期遲早會介紹既隱世小屋。而佢又真係住得幾淡泊,同佢荷蘭黎既女朋友同居,養下狗,又會種下野賣,兩個都係對野對到個人乾枯左咁,活生生既例子教人不可一不可再。

攀山涉水

佢話佢阿爺定邊代已經係度住

就係咁,係Cappadocia過左兩日,所以對呢個地方冇乜感想,可能有錢黎玩下會開心d既。

你地住咁多host都有隊草你地有冇隊埋一份

你估吓

你咁講一定有啦 食過但冇乜反應咁
因為天氣唔好,加上冇錢,我地並冇係Cappadocia搭熱氣球,只係去左奇石林影下d陰莖狀怪石同埋去Underground City睇下以前d人點樣係地下住。

Underground City自公元前已經有,直至中世紀,當地既耶撚係阿拉伯人侵占之後,為避難而搬入去,並慢慢擴建。但奉勸各位一句,如果唔俾少少錢請導遊,不如唔好去,因為你入到去只會見到一個個空洞既石窿,最多有塊牌寫呢度以前係咩,譬如酒窖呀教堂呀咁,就咁架咋,冇架喇!我到依家都好後悔點解買飛果陣個導遊叔叔黎R生意但我冇理到佢呀!

真係就咁架咋!

係Cappadocia同小明試下自己截順風車,又得喎

而係奇石林,你會見到中日韓等等為數唔少既旅行團,事實上d石係生得幾得意,碌碌都好似賓周咁,唔知係天然抑或有變態佬咁好心機磨出黎。

Bam

屌你雙頭假狗咁

然後隻駱駝係度跳舞

無無聊聊咁,就行左Cappadocia其中兩個比較出名既景點。

除左行景點,我地仲去左搵我地個host其中一個朋友。當晚識左佢之後,食飯果陣我同小明有拎部電話出黎覆下message咁,跟手就俾呢個朋友話我地太依賴科技,佢聲稱自己住係山入面,係平時要買下野或者過黎搵我地個host玩先要出山,仲邀請我同小明去探下佢。於是,行完奇石林之後,我地就踩單車去搵呢個食大麻既風清揚。

左邊呢個

事實上呢條友係住得極撚隔涉,我地穿過山林,有陣時仲要搬車、擒石同涉水,先搵到佢果間新假期遲早會介紹既隱世小屋。而佢又真係住得幾淡泊,同佢荷蘭黎既女朋友同居,養下狗,又會種下野賣,兩個都係對野對到個人乾枯左咁,活生生既例子教人不可一不可再。

攀山涉水

佢話佢阿爺定邊代已經係度住

就係咁,係Cappadocia過左兩日,所以對呢個地方冇乜感想,可能有錢黎玩下會開心d既。

你地住咁多host都有隊草你地有冇隊埋一份

你估吓

你咁講一定有啦 食過但冇乜反應咁

咁多個隊友入面,同小明一齊係最自由,或者係因為大家都已經出得黎耐,對於有隊友抑或自己一個都已經習慣,除左係伊朗開頭幾日,之後我地都好自然地分開踩,諗到有野傾就會合,又或者成個上晝都分開,食飯會合,食飽又分,搵住宿又會合,總之就係跟返自己車速,唔會再勉強自己去跟隨隊友既步伐。

加上之前亦講過,小明好隨心,佢想踩就踩,唔舒服或者頂唔順就會搭車,從來都唔執著,因此係土耳其我地有更多時間係分開踩。

今次又因為小明想係Cappadocia留多日,個host唔方便佢都寧願住酒店咁留,於是我地又約定兩日後係首都Ankara會合(係呀,土耳其首都係Ankara,唔好再以為係Istanbul)。

離開host屋企

由Cappadocia去Ankara都差唔多三百公里,冇乜上斜既情況下,兩日去都唔算辛苦。但好死唔死,中途竟然落大雨,淋到我戇鳩鳩,係呢d氣溫之下,停低食下野都咪話唔凍到騰騰震。

如果你係一個油站職員,有條濕鳩臨天黑淋到成身濕晒咁走入黎話想係度訓,你同佢講冇地方,佢唔要面到話出面實在太凍,只要可以俾佢係度嘆到暖氣,佢係你d貨隔離打地鋪都得,你會點做?講緊你果個位係同香港d油站一樣,係間7-11之類既舖頭,你會唔會俾佢係度打地鋪?

我話俾你聽,土耳其人唔會俾,佢地好難為情咁拒絕左我,只係俾左杯熱茶我,冇計,始終要做生意。

當時踩到距離Ankara仲有大約一百六十公里,開始天黑時又咁岩見到油站,於是就走過去問。淋到落湯雞咁既我就算有暖氣都震得jj縮縮,可以話係我見猶憐,換轉我自己見到自己,都一定會有股走埋去攬住自己俾溫暖自己既衝動。

屌我講緊乜撚野?

但你以為土耳其人咁絕情?唔係,佢地並冇就咁趕走我,佢地做多左一樣野──打電話。唔係打電話報警拉鳩我,係打過去油站隔離既Motel,叫左佢地既經理過黎。屌唔怪得佢係咁指我去前面,原來係咁。

Motel經理帶我返過去,俾我鎖左忍者龜係大堂出面後,就叫個散仔帶我上房。上去之前,我仲有少少怯懦咁話:「我驚我俾唔起錢。」經理只係笑住咁搖一搖頭,示意我唔使擔心。

其實真心感動

最後佢地並冇收我錢,間房仲包左一餐早餐。第二朝臨走,我見唔返經理,但我見到每一個酒店同餐廳既職員時,都非常恭敬地講多謝,呢樣就係我唯一可以做既野。

早餐黎講,食包包食飽,好句好句

而受得太多恩惠,個人又作孽太多既時候,係要還既,我食埋個早餐,一離開Motel,嘩,何其壯觀……

踩半個鐘就咁姐,冇乜野,轉唔到波姐,我okay既
大家呢兩日都有啲保守,唔係太敢釋放對我嘅愛
所以我決定閉門思過,諗吓有咩可以令到大家更愛我
聽日收工再見

btw我都有啲傷風,大家要保重身體
聽日收工再見

Take Care
丹丹BBG我愛你
聽日收工再見

男男點釋放對你的愛呢
聽日收工再見

Take Care

Thanks bro
睇緊個巴基斯坦巴打開嘅post唔捨得瞓
丹丹BBG我愛你

BBG=bb豬
聽日收工再見

男男點釋放對你的愛呢

自貼
聽日收工再見

男男點釋放對你的愛呢

自貼

你自貼令到大家更愛你?
放多d正能量ok?
丹爺你以為碌假鳩似舊石就唔會ban你咩

好啦其實我黎推post嘅
巴打踩踩下斷鏈咁點
留名
聽日收工再見

來,我們互射吧
LM
聽日收工再見

男男點釋放對你的愛呢

自貼

丹爺幾時自貼?
巴打踩踩下斷鏈咁點

淨係喺雲南斷過一次啫,嗰陣有小蘋果幫拖
如果得我自己嘅話,我應該會截車返轉頭搵單車舖買條新囉
聽日收工再見

來,我們互射吧

Gay

男男點釋放對你的愛呢

自貼

丹爺幾時自貼?

你哋先
唔介意麻甩的話⋯⋯來吧

香港濕凍no. 1

你果時係咪就咁鋪地席就訓?無睡袋?

梗係有,你當我西伯利亞人

見你淨係提過話拎左個營同地席嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞