容我張狂,由香港踩單車去英國幫曼聯洗廁所 ( 拾 )

1001 回覆
254 Like 2 Dislike
之前你係高登個潛左水 sad咗幾耐
宜家係連登追到live 好想重頭睇過
丹爺 你篇遊記好正呀
點解今日冇晒人

因為我係垃圾,係雞,係公廁

你講到咁就上下水啦

佢有女了,我甚麼都不是

唔知點解有d sad,本身好期望你地可以開花結果...能成為密友

想問一樣野 其實係咪大部份巴基斯坦呀印度或者尼泊爾既男人都中意細細粒既女仔?
我自己發覺佢地係特別偏好呢類
連小明細粒小小都俾佢地以為係女

我諗係唔識分我哋嘅樣啫
同埋以為係女就狗衝㗎啦

平時係街見到佢地,佢地好似未見過女人咁
尤其是有時出深水埗買野,佢地會誇張到無啦啦對住你淫笑 即刻驚到跑走

嗰陣我係問'Excuse me. Is there any job vacancy for someone who speaks mandarin?' 諗起都柒

冇記錯你係做merchandise ?
好犀利

Part time咋,學生都做得
今季問我轉唔轉full time,屌我visa都到期

希望請我啦

加油,世上無難事
之前你係高登個潛左水 sad咗幾耐
宜家係連登追到live 好想重頭睇過
丹爺 你篇遊記好正呀

多謝
但你愛你男朋友多啲定我多啲
點解今日冇晒人

因為我係垃圾,係雞,係公廁

你講到咁就上下水啦

佢有女了,我甚麼都不是

唔知點解有d sad,本身好期望你地可以開花結果...能成為密友

想問一樣野 其實係咪大部份巴基斯坦呀印度或者尼泊爾既男人都中意細細粒既女仔?
我自己發覺佢地係特別偏好呢類
連小明細粒小小都俾佢地以為係女

我諗係唔識分我哋嘅樣啫
同埋以為係女就狗衝㗎啦

平時係街見到佢地,佢地好似未見過女人咁
尤其是有時出深水埗買野,佢地會誇張到無啦啦對住你淫笑 即刻驚到跑走

FF
個人病到有啲迷,本身諗住今晚休息
見你班撚屌上水,我就唯有辛苦啲啦,勞碌命

咁就出野啦

咁就出野啦

上緊Jobsdb搵工

希望請我啦

加油,世上無難事

thanks 19000, 世上都應該冇野難到你

FF

鬼得閒FF,認真

你病其實可以休息既,不過唔好休息太耐...你一停就會懶寫文

紅線代表出城

離開Ankara後,我同小明朝住Istanbul進發。當晚得到一個好心人收留,不過條友冇問過我就踩左忍者龜出去買野食,雖然話買d野我有份食,但其實我係介意既,因為都係普通執屍,冇乜特別,唔多講。

土耳其人真係好鍾意食麵包,屌你深夜見到真係……

踩車之日常

油站拒絕我地之後,一個好心人收留

Yo check this out!

告別好心人之後,當日中午,我地係路邊一間餐廳食飯,依舊係寒酸地叫左兩碗湯,係咁食佢d免費麵包塞飽個肚。食晒籃上既麵包,雖然唔算好飽,但總唔好意思叫老闆添,就打算坐一陣等落格先走。係呢個時候,有三個阿叔行入黎,見佢地回頭望一望我地泊係門外既單車,再打量左我地幾眼先坐低。

其中一個睇落係三人之中既首領肥佬識講英文,佢開始問我地一d旅程上既野,我地都答慣答熟,不厭其煩咁再答多一次。睇黎呢個叫Selman既肥佬對我地既旅程非常有興趣,聽左幾句,佢已經話:「呢間餐廳既羊肉串燒好好食,你地一定要試下。」然後柯打左兩份請我地食。

係幾好食,仲要有沙律跟

左邊係Selman

見Selman佢地三個拎住當時最新既iPhone6,都知佢地一定唔窮,估唔到仲咁闊綽,見到我地咁慘捱麵包,就請我地食肉,仲感動過伯母請食雞髀。

Selman又再問:「咁你地平時訓邊?」

「油站囉!有時都俾人執返屋企既。」費事解釋Couchsurfing或者Warmshowers呢d老一輩未必理解既野。

「咁你地點沖涼呀?」

聽到呢個城市人先會關心既問題,我同小明相視一笑,我再答佢:「有地方訓唔使捱凍已經好好,仲諗沖涼?」

Selman若有所思,冇再撩我地講野,然後拎起電話,嘰哩咕嚕咁講左一大輪。我地見到咁,而逗留既時間亦比我地預計既耐,就開始執野,準備上路。點知,Selman講完電話之後,面帶笑容咁同我地講:「我已經幫你地係前面book左酒店,我有個朋友係果度做既,今晚好好沖個涼啦!」

聽到呢個先斬後奏既「執你返酒店大法」,我同小明都唔識俾反應,只係企係度呆左咁笑,然後先識講多謝。話就話係前面,但其實距離呢間係Bolu既酒店都仲有成八十幾公里,我地唔敢久留,只可以再三多謝Selman,交換email之後,就懷住感恩同興奮既心情全速前進。

Selman幫我地book果間酒店係Highway上面,隔離仲有間Outlet,睇黎平時d人都係黎呢頭shopping。爆住條前呔咁衝,都要踩左陣夜車先到,一抵達,嘩屌,我諗係我旅程中住過最靚既酒店,之後上網check,好似係四星。

我比小明早到,一去到check-in既時候,receptionist打左個電話確認,之後Selman竟然出現,仲拖住一對仔女,原來佢今晚去Istanbul,可能係Outlet入面食完飯掛?

Outlet

酒店

係土耳其住過三次酒店,一次係Couchsurfing既Kursat為左補償host唔到而請,另一次係厚面皮換返黎既Motel,而今次,真係完全無心插柳有條友彈出黎話:「我係專登出黎請你住酒店既NPC呀!」咁樣既,喂,點估到呀大佬?

你話丫,土耳其人係咪痴撚線?

一篇咁長頂兩篇喇

希望請我啦

加油,世上無難事

thanks 19000, 世上都應該冇野難到你

我買唔到樓

FF

鬼得閒FF,認真

你病其實可以休息既,不過唔好休息太耐...你一停就會懶寫文

過年要返幾日鄉下,到時都update唔到
不過冇計,四年冇返,要陪老母返吓
瞓喇撚屌們
聽日見
丹爺早啲休息
做咩唔等過埋年先搵工
發覺好心人係連名都冇

成功儲夠5日一次過睇
發覺好心人係連名都冇

發覺好心人係連名都冇

原來講梗踩忍者龜嗰個
丹爺早啲休息
做咩唔等過埋年先搵工

留意吓先啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞