結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史及冷智識趣談 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
我撚過嘅Fender Japan一般手工都好唔錯
係唯一唔鍾意啲finish好厚。
可能無仔細留意開 真心咁多年都唔知通利有Fender Japan賣
返香港之後去睇下先
想買支Fender Japan Strat

ST-62TX點睇?
買最高階DMC啦
因為我上digimart都係睇PRS

係唔知點解日本仔啲普通custom24 10top都有1-piece
果啲應該係dealer select 吧

講起1 piece
其實我去之前已經鎖定咗呢支同以下果2支

日本仔真係好多靚貨 所有牌子都係
而香港永遠都係得啲垃圾貨
都唔知係procurement 啲友仔on9定係點
相信香港班採購部既人都係唔多識野 成班生意人
呢個係真嘅
利申啱啱係黃色琴行唔撈
屌你第一枝個top好撚過份

好似講緊:我係one piece大秘寶啊窮撚
Digimart link

pink果枝實物無咁靚,flame無分別不過太high gloss
個人鍾意satin finish
https://www.digimart.net/cat01/shop60/DS04585296/

https://www.digimart.net/cat01/shop5141/DS04643045/
拿Fender
今年4月去日本時入手

兩支都係今次入既
正呀喂 AVRI?
Fiesta Red 1994 AVRI
左邊唔係Fender
但1998 Vanzandt 仲正過masterbuild
個nitro finish薄到可以摸到d木紋 好似咁
正!最鐘意薄finish!

呢啲中古Vanzandt咩價位?
14-16萬yen左右都有
而家買全新個價都要23萬yen
ok wor! 聽日再去睇睇有冇值得買嘅先
巴打 我講到1999
我係guitar - interface - studio mon
我guitar入interface用普通jack
但interface入studio mon都係用普通jack嗎?
因為我上網搵好似2邊都有人講
唔好意思 我怕get錯 長氣啲問多次
呢支個ash紋真係前無古人
靚到
去馬啦巴打
你用咩moon同咩interface?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞