結他/Amp/Pedal's 新聞, 歷史及冷智識趣談 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
搵Wai e個d都會砌
未試過 等有得試再答你
Prestige AZ應該唔會好差既
Premium就難講 好大浮動
佢個價直接買枝suhr都得啦
我買支esp standard 版都唔會買而家鬼五馬六嘅gibson 啦。
對James tyler japan有咩評價
邊度有得買
好認真問 有無delay可以快速換2channels?
用緊eventide timefactor
佢果2個A&B channels只可以用手擰無得用腳快換? 我就用開我邊做slapback1邊tap tempo
如果無諗住入一隻mini
tc flashback mini定ibanez analog delay min?
Prestige同suhr正常model都差成皮野禾
唯一得suhr standard接近少少都貴5千
如果premium做得好既話
仲平過prestige 3份1
真係差好遠
覺得ibanez今次係主打premium系列多過prestige
一個digital一個analog 睇你口味
2 channel個d好鬼大舊 不了 加隻mini好過
好鬼貴
唔值買佢
好想有枝Brazilian rosewood neck既結他
有咩推介
Kiesel 呢個牌子個top整得好靚,J得過嗎?
咁我買2隻mini
同價位既比呢隻都算幾好啊
又有得用IR
利申:用緊
因為要用尺度個頸同body條中線
要d技術
同埋多數新頸d fret呀 nut呀都未開好
上好晒野條頸會唔係好穩定
所以俾人搞好d
我有相熟但唔係wai e
可能呢個 post 個個講靚野係度講強國野好 off
但呢個到唔到你要求?
https://youtu.be/29V8hm7l2_w
未得閒睇 我要同時可以著2邊delay
一個做底一個做空間
底長著喎就咁睇nux得1隻制?

點睇
咁應該唔係啦我以為你熄一個著一個
有冇人買過/試過
雖然好似好貴
2手萬8想買咪買
睇下你接唔接受到佢自家既pick up 佢本身好似係跟佢地Kiesel pick up 另外換pick up好似要比多筆錢 唔sure~
不過pu依d好閒姐 最多咪換左佢
Kiesel其實姐係之前既Carvin
有冇彈過carvin?
曾福好似仲有carvin可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞