皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
問一問 Columbus Amedas呢隻防水spray 可唔可以噴落patent leather

你著Patent重諗住濕水著出去?

都驚有時唔小心食野飲野滴到 別同我女友 佢成日倒瀉野
問一問 Columbus Amedas呢隻防水spray 可唔可以噴落patent leather

都驚有時唔小心食野飲野滴到 突別同我女友 佢成日倒瀉野

特別
一野幫我覆幾次
之前outlet 買左對Prada cap toe patent oxford
好似好formal 完全唔知點著

有冇圖

是咪太formal

我覺得還好 唔知其他大神點睇

黑色仲要漆皮
Formal到爆
patent leather就無謂搞咁多保養啦,反正耐左都會裂
同埋呢度巴打都係著classic style多,就算有patent鞋都應該只會係black tie之類formal場合著
你唔care dress code既咪好似Tom Ford d lookbook咁著
patent leather就無謂搞咁多保養啦,反正耐左都會裂
同埋呢度巴打都係著classic style多,就算有patent鞋都應該只會係black tie之類formal場合著
你唔care dress code既咪好似Tom Ford d lookbook咁著

其實大家點睇Thom Browne 啲西裝
我知係classic menswear 角度睇佢啲西裝係不倫不類
但單從好唔好睇既角度黎講
我覺得佢確定整左自己一套嘅風格出黎
唔知London 會唔會有xmas sell

Boxing Day Sale,年頭執左六折C&J Islay

感激
之前outlet 買左對Prada cap toe patent oxford

有冇圖

是咪太formal

剛剛試下條9分褲 initial 度買 加對colourful d既長襪 都叫睇落有比較casual 但都好似好隆重 唔知你地點睇
不過對鞋個形真係正

你隻腳好大?睇落好似好長對鞋

特別

btw想問下liquidproof噴落皮鞋好唔好

特別

跟據snow 巴講嘅
佢會噴落塊布再抹落對鞋度而唔係直接噴

特別

漆皮噴防水會收皮

特別

漆皮噴防水會收皮

麻甩
睇過你幾篇介紹西裝布料既文
有啲野想請教下
Fine worsted wool(精紡)同flannel (法蘭絨)最大分別就係前者光澤/滑身,後者手感比較覺茸茸 (相信保護力會同重量/支數有影響)?
但我見法蘭絨又幾分worsted flannel 同woollen flannel, worsted flannel 較為札實啲,但論光滑光澤都係及不上精紡?
因為自己想買啲布cmt玩下 但唔係好熟布料既野 如果你方便解答嘅就好

有冇圖

是咪太formal

剛剛試下條9分褲 initial 度買 加對colourful d既長襪 都叫睇落有比較casual 但都好似好隆重 唔知你地點睇
不過對鞋個形真係正

你隻腳好大?睇落好似好長對鞋

uk7號半 對鞋係好修長好靚呀

我係casual 撚 只不過好鍾意皮鞋類 平時唔會著波鞋果d
我都知classic dresscode 黎講 patent 係d超formal 場合先著
但好靚

我係casual 撚 只不過好鍾意皮鞋類 平時唔會著波鞋果d
我都知classic dresscode 黎講 patent 係d超formal 場合先著
但好靚

睇你casual到乜程度啦
唔理patent dress code既話,你咪當佢係對令面既Oxford囉,襯西褲皮褸或者overcoat我個人都勉強接受到既
唔太Formal
唔太Formal

恭喜巴打
快快樂樂
唔太Formal

恭喜恭喜

特別

漆皮噴防水會收皮

麻甩
睇過你幾篇介紹西裝布料既文
有啲野想請教下
Fine worsted wool(精紡)同flannel (法蘭絨)最大分別就係前者光澤/滑身,後者手感比較覺茸茸 (相信保護力會同重量/支數有影響)?
但我見法蘭絨又幾分worsted flannel 同woollen flannel, worsted flannel 較為札實啲,但論光滑光澤都係及不上精紡?
因為自己想買啲布cmt玩下 但唔係好熟布料既野 如果你方便解答嘅就好

Definition 野唔好問我啦
另外乜野flannel都好個織法不嬲都係鬆過精紡
你自己去摸啦,好過你睇廿篇文
唔太Formal

恭喜恭喜

你快d [/s]
唔太Formal

恭喜巴打
快快樂樂

多謝~

睇中呢對Alden
Tassels 話有7折 3700 屌唔屌
唔太Formal

恭喜恭喜

你快d

痴根,有排

睇中呢對Alden
Tassels 話有7折 3700 屌唔屌

算抵屌 有碼就抵快
想買對皮拖鞋
有冇巴打買過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞