皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Redwing邊到換鞋底鞋繩快靚正?

鞋帶自己係地鐵站啲補鞋鋪買都得
星期六去左Northampton 火車delay左一個鐘所以鞋都唔夠時間買 無影到相
Edward green slip on 140鎊 完全正常

C&J chelsea 180鎊 substandard

我一月都去 想去c&j!
多唔多Chelsea boot?
對鞋俾d硬物撞落黎有兩小處甩左皮仲有冇得救?

上補色cream 再上wax 拋光?唔近望應該無野既

細就可以
超過2mm就無乜用
淺色皮鞋更明確
專業補鞋面既一般會用樹脂補
再用油性染料遮蔽
再癲d既有見過換埋個toe cap塊皮

你係麻甩?不如你開個正式post 黎傾

算啦,你地開啦,我得閒會黎吹兩咀

咁幫手叫snow 哥黎哩邊玩啦

我同佢唔識其實
對鞋俾d硬物撞落黎有兩小處甩左皮仲有冇得救?

上補色cream 再上wax 拋光?唔近望應該無野既

細就可以
超過2mm就無乜用
淺色皮鞋更明確
專業補鞋面既一般會用樹脂補
再用油性染料遮蔽
再癲d既有見過換埋個toe cap塊皮

你係麻甩?不如你開個正式post 黎傾

算啦,你地開啦,我得閒會黎吹兩咀

咁幫手叫snow 哥黎哩邊玩啦

我同佢唔識其實

麻甩巴你檔野係咪有老牛?

打聲招呼先
星期六去左Northampton 火車delay左一個鐘所以鞋都唔夠時間買 無影到相
Edward green slip on 140鎊 完全正常

得好少款 c&j已經算多 每個size有around 40對鞋 想買大路款唔好有期望

打聲招呼先

welcome

得好少款 c&j已經算多 每個size有around 40對鞋 想買大路款唔好有期望

我見佢每星期五翻貨 希望到時有好野
想問牛仔褲應該襯咩款ge 皮鞋?

Casual d 既 lor
Derby, chukkas, loafers 好多都得啦

Wing tips /double monk 都可以
Btw 好想買對nubuck既鞋
小弟返英國想買對Cheaney
有冇其他牌子好介紹
500鎊budget 內 會唔會Tricker's 比較好?
(揀鞋多數合眼緣 )
留名
有冇其他牌子好介紹
500鎊budget 內 會唔會Tricker's 比較好?
(揀鞋多數合眼緣 )

trickers c&j
有冇其他牌子好介紹
(揀鞋多數合眼緣 )

Alfred Sargent 都可以一戰
早一個星期 a fine pair of shoes 做sale 好抵買

利申:買鞋著牛

最常著Chukka,跟住Loafer,間中Derby

break in緊 好硬

打聲招呼先

Grant stone?

打聲招呼先

似natural shell?
有冇其他牌子好介紹
(揀鞋多數合眼緣 )

早一個星期 a fine pair of shoes 做sale 好抵買

期待去London 睇鞋
有冇其他牌子好介紹
(揀鞋多數合眼緣 )

正價買會肉赤 去Northampton 打個轉先

打聲招呼先

似natural shell?

Grant stone既natural cxl
星期六日hack....有皮褸bespoke trunk show.有無人會上去下
有冇其他牌子好介紹
(揀鞋多數合眼緣 )

唔好星期六去 好似我咁火車delay去到得個半鐘就變左好趕
有冇其他牌子好介紹
(揀鞋多數合眼緣 )

唔好星期六去 好似我咁火車delay去到得個半鐘就變左好趕

睇黎要係London 留幾日再搵日去
去果度d款齊唔齊
有d想係香港Tassels 買對Alden 唔知會唔會有sale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞