皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下各位巴打點睇今年C&J今年新出既果對Tan色Fairford,睇圖覺得好正好靚 ,不過唔知會唔會太formal

我向pediwear排緊隊,要用到出年二月quota,希望快啲到手。

巴打早買早享受
我就等下遲啲英磅會唔會跌番啲先再諗

我上個月排,咁啱carmina 又有MTO, 又訂左對,尋日到貨,發現tan出到黎隻色都幾深下,希望第時兩對唔好太似。
最近想買一對黑色皮鞋,上網睇到呢款幾鐘意,但搵唔到邊到有賣

有冇巴打知道或者有心水推介?

有冇巴打幫到手

Budget 幾多 睇你呢d似casual 款bor
平平地 純襯衫可以去HOAX
有錢d想靚靚地既design 我幾推介Paul Smith
如果話想要返傳統英國牌可以上試下Loake 同Cheaney? 我覺得價位都唔太貴
小弟愚見
開心小分享

Heritage of Scotland cashmere scarf
做緊減價3x gbp多啲就有
但運費唔平 建議搵人夾單
平平地玩下cashmere 一流
雖然會搞到件tee好多毛

shoecare sunday, 建議懶人可以買cordovan 既鞋,係咁易定時上下cream 就得連wax 都唔洗上
trickers 著到個頭就爛

邊到打下鞋鐵好

都係有得補 安徒生

上環信德中心果間?好好服務

shoecare sunday, 建議懶人可以買cordovan 既鞋,係咁易定時上下cream 就得連wax 都唔洗上

巴打有無試過買carmina啲cordovan?唔知啲quality點
岩岩到左對RM Williams comfort craftsman
對鞋係yearling leather
想問下平時保養當佢calf咁做就得?

求解答

如果你係新手咩都唔識搞的話我會建議你咩都唔好搞直接著對鞋落地, 因為如果你有追皮鞋post都會見過噴防水都會噴到一撻撻, 對新鞋未落地就已救唔翻. 講真, 除非你黑仔到對鞋一落地就黑雨, 否則一般微雨係唔會令對鞋有永久嘅水蹟, 其實對新鞋個condition已經好decent, 所以倒不如著多陣, 得閒上youtube睇人點擦鞋, 著咗個幾兩個月先落手試下自己polish對鞋, 咁樣會穩陣啲.

thanks

其實係咪應該落樓下街市買對兩舊水既練左擦鞋先呢
普通返工皮鞋 尖尖地果d
有無好介紹呀?

幾時買tassel loafer啊?

份工忙到鞋都無咩心機玩 d alden 成年無著過。。

想問吓巴打知唔知有無第二款類似呢個鞋型 但隻色比呢個sharp 啲

無人理

份工忙到鞋都無咩心機玩 d alden 成年無著過。。

買黎比小弟J一J先
岩岩到左對RM Williams comfort craftsman

求解答

唔使特別打理,rm William 當worker 野著
新手問野 皮鞋除左用tree,日常你地點保養?
想錫住對carmina

仲有定期清潔加磨鞋。

磨鞋

如果你係新手咩都唔識搞的話我會建議你咩都唔好搞直接著對鞋落地, 因為如果你有追皮鞋post都會見過噴防水都會噴到一撻撻, 對新鞋未落地就已救唔翻. 講真, 除非你黑仔到對鞋一落地就黑雨, 否則一般微雨係唔會令對鞋有永久嘅水蹟, 其實對新鞋個condition已經好decent, 所以倒不如著多陣, 得閒上youtube睇人點擦鞋, 著咗個幾兩個月先落手試下自己polish對鞋, 咁樣會穩陣啲.

thanks

果d都唔知係乜皮,你就算用cheap鞋試過做shoe care,但到你玩有咁上下級數既鞋,可能就係兩回事,如果真係驚唔識搞壞對鞋,咪去d有幫人做shoe care既鋪,當面睇下人地做法,乜唔識即場問仲有用

thanks

果d都唔知係乜皮,你就算用cheap鞋試過做shoe care,但到你玩有咁上下級數既鞋,可能就係兩回事,如果真係驚唔識搞壞對鞋,咪去d有幫人做shoe care既鋪,當面睇下人地做法,乜唔識即場問仲有用

我都正想講不如該位巴打攞舊幾兩舊水去tassels ( 不過我唔知而家仲有無擦鞋服務) 學嘢仲實際
係Notting Hill見到件女裝Harris Tweed Coat 100% fit,可惜買左Suitsupply
係Notting Hill見到件女裝Harris Tweed Coat 100% fit,可惜買左Suitsupply

100% fit唔係唔買呀?

求解答

而家有d後悔買左 想要對斯文d既Chelsea

299£ 買來擺咩

求解答

而家有d後悔買左 想要對斯文d既Chelsea

再買過

299£ 買來擺咩

買左就會著㗎喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞