皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

工具已經有,想認真睇人示範下學野先

Suede易搞過皮多多聲

自己刷得太大力搞到起絲
我覺得拎出去俾人搞一次學下手勢再自己試係最好

因為買錯刷囉!唔關手勢事

自己刷得太大力搞到起絲

因為買錯刷囉!唔關手勢事

買suede brush 外圍係膠(?)入面鋼絲個隻
真係唔知係刷唔啱定唔識刷
而家轉用牙刷梳下佢算

買枝renovating suede買個刷自己黎啦

工具已經有,想認真睇人示範下學野先

自己刷得太大力搞到起絲

麻甩巴老早過左呢個時期

我學識擦calf 而家都係自己搞,
我就係諗第一次唔好晒,學下野所以先上黎問地方

圖中對襪睇怕要問翻圖中人, 不過你可以睇下品牌如happy socks或日本嘅tabio, 或美國嘅american trench, 都會有啲靚同品質好嘅襪.

入門皮鞋方面, 二千幾都應該可以買到meermin, carlos santos等嘅入門皮鞋.

唔該幾位巴打先, 廢時逐個quote
二千幾係咪都可以買到carmina? 同埋係咪大部份香港都冇得試?

另外大家係襯西裝casual wear? 訂做定現成? 有冇介紹

Carmina預大約二千中起標,有時瑞典網仲平過carmina個網。其實預多少少筆直買carmina個quality好過meermin好多。

我見carmina d款幾好J
真心問下 靚皮鞋係靚在cutting? 皮既質素? 手工好d? 虛心學野

Carmina snuff suede chukka
未保養過咁濟

想問下哩D襪係邊買?

另外皮鞋最入門係咪2千幾左右?

圖中對襪睇怕要問翻圖中人, 不過你可以睇下品牌如happy socks或日本嘅tabio, 或美國嘅american trench, 都會有啲靚同品質好嘅襪.

入門皮鞋方面, 二千幾都應該可以買到meermin, carlos santos等嘅入門皮鞋.

二千幾係咪都可以買到carmina? 同埋係咪大部份香港都冇得試?

另外大家係襯西裝casual wear? 訂做定現成? 有冇介紹

呢pack 襪係同女友去collect point 買野幫佢湊數求其執返黎
其他果d長襪我都係上網買happy socks 外國唔太貴
Paul Smith 果d都幾唔錯
HOAX 近排都入左呢類襪 可以去望下

呢pack 襪係同女友去collect point 買野幫佢湊數求其執返黎

Paul Smith 硬係橡筋好鬆,之前減價買落對Mohair都重可以,依家一係Corgi,一係Smartwool羊毛襪,岩香港夏天同英國冬天
終於排到whiskey ptb 幾日後ship 到黎

恭喜巴打!係SF、DC定係TSM?
終於排到whiskey ptb 幾日後ship 到黎

恭喜巴打!係SF、DC定係TSM?

sf👍
佢就寫dark whiskey 望落都似ravello

snow 兄哩排有無入新鞋
新手發問:爬左一輪文,想請問馬毛刷、皮革保養霜、鞋油等等基本配備,係香港邊度可以經濟地買齊?

snow 兄哩排有無入新鞋

之前入咗對vass alt wien blucher mto, 黎緊等carmina對nst blucher mto.
新手發問:爬左一輪文,想請問馬毛刷、皮革保養霜、鞋油等等基本配備,係香港邊度可以經濟地買齊?

網上開團share 運費應該最抵
但小心俾人屌你食水深
如果怕煩可以去啲補鞋鋪睇下(eg 有得補)

Carmina預大約二千中起標,有時瑞典網仲平過carmina個網。其實預多少少筆直買carmina個quality好過meermin好多。

真心問下 靚皮鞋係靚在cutting? 皮既質素? 手工好d? 虛心學野

皮質,縫法,剪裁都好緊要
靚既皮唔洗上好多蠟已經好令面

collectpoint平時唔見有靚款既

可唔可以講多小小縫法剪裁

呢度好多巴打專家解答到你
小弟識少少睇過書簡介
好似Blake / good year welted之類
同埋裁剪其實係想講鞋型
nst

Unlined chukka
頹著
頹著

馬甲

呢度好多巴打專家解答到你
小弟識少少睇過書簡介
好似Blake / good year welted之類
同埋裁剪其實係想講鞋型

唔同牌子同一款會唔會有分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞