皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

有件褸做完咁樣,著起黎唔覺但成品差啲
去其他tailor 既話有無得救??

你覺得邊個位衰?想救邊個位?

前幅既左邊(相片位置)
gut左出黎唔對稱得好緊要

唔怪得驟眼睇似孖襟啦,你搵尺度下兩邊係咪真係唔對稱,係既叫佢改,應該可以上翻好
想問想買對皮鞋返工 咩牌子舒服 鞋型又靚
$1000下
想請教乾洗同改衫邊間好?
係知白洋 Jeeves 同 天倫

改杉去開利時名匠,唔平但個師傅識好多野
我未拎過西裝去,不過見佢接好多hi end RTW西裝
$1000下

你依個budget 去Aldo 啦

前幅既左邊(相片位置)

你腰圍幾多?

鳩著

鳩著

哩對都係近期比教深色既whiskey?

鳩著

應該係

鳩著

應該係

畀我著應該兩邊Quarter咀埋一齊,這些機會

PS 畀左對Color 8 LWB畀老豆,又幾work
$1000下

只求舒服既話都係clarks cole haan呢d架喇

應該係

畀我著應該兩邊Quarter咀埋一齊,這些機會

PS 畀左對Color 8 LWB畀老豆,又幾work

你對腳真係

前幅既左邊(相片位置)

你腰圍幾多?

大概29吋咁

前幅既左邊(相片位置)

你腰圍幾多?

大概29吋咁

你邊間造

前幅既左邊(相片位置)

你腰圍幾多?

大概29吋咁

29都咁咁都幾大鑊

前幅既左邊(相片位置)

你腰圍幾多?

大概29吋咁

你邊間造

大華
夾左兩次,我第2次俾左版佢跟
頭一次仲嫌佢緊叫佢放返少少
成品唔知點解咁
不過個排師父忙到癲,拖左好耐先完到

大概29吋咁

你邊間造

大華
成品唔知點解咁

睇buttonhole 都估估地到
你最好補張上身圖黎,就睇衫畀唔到咩意見
shibumi group buy 已成團,唔知新年前到唔到
買左兩條tie 同braces
到時開箱先

大概29吋咁

你邊間造

大華
成品唔知點解咁

上身夜啲補返,今日暖暖地無著
下身就有對meermin + chino share

museum calf burgundy
操熟左啲皮比岩岩買更軟更貼腳
新手最近想買鞋,之前係高登已經有追過下,
想試下買meermin/carmina 既oxford,但點先知size 岩唔岩,HK有冇得買/試
新手最近想買鞋,之前係高登已經有追過下,
想試下買meermin/carmina 既oxford,但點先知size 岩唔岩,HK有冇得買/試

meermin 香港無門市
要睇下有無巴打幫到手

carmina 可以去置地armoury睇

唔同鞋型同一個Size 都會有分別
盡可能試真啲

大華
成品唔知點解咁

上身夜啲補返,今日暖暖地無著
下身就有對meermin + chino share

museum calf burgundy
操熟左啲皮比岩岩買更軟更貼腳

咁岩啊
好似轉look,試下著皮鞋
平時著開大嬲,黑vans, 襯黑色窄腳牛仔褲
因為對腳幼,好少啱自己既褲
所以有咩皮鞋或者boot可以介紹下
budget 千五蚊左右
窮撚

你依個預算一係aldo,一係加多少少上Carlos santos 買對Chelsea boots
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞