皮鞋post 過黎未?

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

兩間個氣場都唔太敢試

其實係人地服務比較認真,會同你睇個樣貨品岩唔岩你 我自己入去試鞋係會緊張,找多個朋友傾下睇下就唔同。

另外想問下啲巴打,polishing 既油同蠟需唔需要特別keep
我有啲擺左年幾兩年見到啲質地乾到裂咁

乾到裂都可以照用喎
d saphir成日都裂

我屋企差不多罐罐都裂 其實乾到一半開始裂時最好用,但太乾又唔得

凍到pk
今日最凍-18度
細佬新入坑,想問下以下兩對黎講,邊對正啲?
Meermin Cigar Shell Cordovan Oxford
Carmina Congac Cordovan Oxford
Carmina用horween係咪抵玩啲?
Meermin Cigar Shell Cordovan Oxford
Carmina Congac Cordovan Oxford

以shell嘅質素黎講
Horween 似乎贏曬新喜

利申 :冇shell鞋

凍到pk
今日最凍-18度

係瑞典?
是咁的 小弟買左對Edward green 606 Dover 9千幾港紙值唔值?

我買左番黎成日casual wear都唔捨得著 搞到好少著

屌,鞋係拎黎著架老細
買左唔著有咩意思
EG係好野,dover亦經典
有買貴無買錯

鞋係愈著得多愈靚架!
呢對係抄dover整既一對bespoke
著左十年,d natural patina真係j死人

邊間整?

凍到pk
今日最凍-18度

係瑞典?

大陸

以shell嘅質素黎講

新喜有d舊貨好掂
只不過無再出唔易搵

落大雪琴日,幫對Masaru 開光
新鞋落地踩雪

以shell嘅質素黎講

新喜有d舊貨好掂
只不過無再出唔易搵

Thanks兩位巴打
是咁的 小弟買左對Edward green 606 Dover 9千幾港紙值唔值?

同價位英國野有John Lobb, GG
個piecrust apron 喺重點
㗎仔bespoke 個個都擺對dover 樣 nst 出嚟省招牌.
你對咩色?Dover 唔太formal 好襯呀

唔好講到咁玄妙啦
其實果個stitching本身係整袋既人用
只不過eg將佢用左落鞋面
話難其實又唔係真係咁難
好多做手工袋既人都識做
學起上黎亦無太大技術含量
所以基本上所有bespoke maker都識
唯一最難搞就係線要用豬毛先靚
而且無辦法機做一定要手做
所以先好似好稀有咁
事實上呢種縫法,唔係「太難」

估下我響邊

你係邊呀

㗎仔bespoke 個個都擺對dover 樣 nst 出嚟省招牌.

唔好講到咁玄妙啦
話難其實又唔係真係咁難
好多做手工袋既人都識做
所以先好似好稀有咁

估下我響邊

你係邊呀

麻甩被出賣?

唔好講到咁玄妙啦
話難其實又唔係真係咁難
好多做手工袋既人都識做
所以先好似好稀有咁

估下我響邊

你係邊呀

笑左

唔好講到咁玄妙啦
話難其實又唔係真係咁難
好多做手工袋既人都識做
所以先好似好稀有咁

估下我響邊

你係邊呀

麻甩被出賣?

我俾得佢擺朋友圈我就預左無所謂
我響人地屋企著咩都唔關你事right?
我地係朋友之間玩,
你估似你幾條癲狗咁咩

唔好講到咁玄妙啦
話難其實又唔係真係咁難
好多做手工袋既人都識做
所以先好似好稀有咁

估下我響邊

你係邊呀

笑左

其實我睇到朋友圈果陣都笑左
我的人生又多幾張搞笑野
仲有張咁既

不過真心室內外溫差咁大都幾難適應
出面著大褸都凍,室內淨著底衫褲都得
好彩只係去幾日

新鞋落地踩雪

唔入雪咩

新鞋落地踩雪

唔入雪咩

又無入啵 不過入番室內之前要「fing」走d雪先,如果唔係對鞋會濕晒
Shibumi tie 有5條以上有extra 10%off(excl tax price)有無人有興趣?

Direct link :
http://www.shibumi-berlin.com/
今日去左attire house買左2條吊帶,好抵買

新鞋落地踩雪

唔入雪咩

又無入啵 不過入番室內之前要「fing」走d雪先,如果唔係對鞋會濕晒

好懊惱去雪地著咩好
Dainite sole 係濕左嘅地板會唔會跣腳?
上sf睇過有啲話會有啲話唔會

唔入雪咩

好懊惱去雪地著咩好
Dainite sole 係濕左嘅地板會唔會跣腳?
上sf睇過有啲話會有啲話唔會

其實會,基本上皮底、Danita 同commando都會跣,反而wensum sole唔會

相呢相呢

兩間個氣場都唔太敢試

其實係人地服務比較認真,會同你睇個樣貨品岩唔岩你 我自己入去試鞋係會緊張,找多個朋友傾下睇下就唔同。

另外想問下啲巴打,polishing 既油同蠟需唔需要特別keep
我有啲擺左年幾兩年見到啲質地乾到裂咁

乾到裂都可以照用喎

我屋企差不多罐罐都裂 其實乾到一半開始裂時最好用,但太乾又唔得

其實都係裂晒
不過唔算好嚴重
太乾又未用晒有咩改善方法? 防潮箱?

$?

乾到裂都可以照用喎

其實都係裂晒
不過唔算好嚴重
太乾又未用晒有咩改善方法? 防潮箱?

無咩改善方法架wo
Saphir本身個盒氣密性麻麻
D蠟入面既有機溶劑會一路揮發
揮發晒就愈黎愈裂同硬
真係唔多曉點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞