測量(GP,BS,QS) 討論區6

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
想知出黎仲搵唔搵到工 同值唔值得讀 諗緊讀civil /bs
好人好姐仲咩唔留係香港讀
要去讀間雞U
其實入到香港u 但入唔到hku/poly survey 所以想去reading 讀 英國唔係好多大學有開surveying
睇人
你係廢就去邊都廢嫁啦

civil做到bs野
bs做唔到bs野

讀上去英國N展Master好猛料
做人做狗 自己選擇
雞U
無講錯wo
唔講poly/hku 呢d收得勁高
city 都屌打佢啦
再者 英國最出名surveying 最勁果間都唔係佢
係loughborough
不過唔收international
淨收Local岩
不過人地問你BS
你答間得QS既出黎
City qs 實戰最強 Hku 讀埋d吹水野無撚用 polyu surveying 直情廢人多不值一提

結論: shitty u 完勝
main con turnover rate 其實都高

不過佢地通常prefer 請qs/pqs grade
一埋位就可以上手
咁你解釋到好人好姐做咩係英國雞u讀bs未?
一句講哂未唔夠分
全英 Building 黎講 Reading 點都有 top 5
雞唔雞真係見仁見智
唔係top3 就算啦 仲有英國其他u ge surveying完全唔入流 (講qs 果d咩 Coventry, birmingham city 雞到) 仲要拎佢地黎比

搞到宜家surveying cheap哂
阿豬阿狗都話自己讀surveying
thei 又開 又多d 外野野雞top up e.g. cpe, ulcan, rmit

香港surveying degree我只認hku/poly/city
QS學歷不重要
咁英國 top 3 除咗 loughborough 另外係邊2間?
cic果班學徒好廢,請到喊三聲
master好勁咩,咪又係咁搵工
何況大排人想做consultant啦
Year 3 讀緊surveying搵緊intern一問
想問下去到依個關頭仲有咩firm會請緊人
自問gpa唔夠高⋯想睇下有無細firm做下
其實係咪未開始in?有間講左五月尾六月頭先in,唔知係咪間間都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞