測量(GP,BS,QS) 討論區6

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
番工本來就係運吉
扮工
之前CB, 炮台山,同觀塘個間都有出post請人wo
識人收到觀塘同炮台山interview

另外Civil 都有間請緊人入機場

唔做顧問都可以落大判到做姐
rlb人 工好低算啦
觀塘兩間都高至少五百
contractor更加高
突登唔提city?
唔洗shit shit聲咁難聽

今年city好多qs人一早已有consultant offer
差唔多30個入左最大果2間
有d人仲收到幾個offer
consultant/main con都有
某d男仔就等緊main con offer
CEM都有qs offer
你真係唔識架wo
屌你老味 你母語係咩呀
唔撚識中文 咪撚做測量
番去印度食蕉
Shitty?
突登唔提city?
唔洗shit shit聲咁難聽

今年city好多qs人一早已有consultant offer
差唔多30個入左最大果2間
有d人仲收到幾個offer
consultant/main con都有
某d男仔就等緊main con offer
玻璃心碎到一地都係

Sorry for giving you any illusion that you City U guys deserve same rivalry as those in the Ivy League and Caltech-MIT because you City U guys never play in the same league with HKU or Poly U. Well proved from your response

滿意未?
屌你老味 你母語係咩呀
唔撚識中文 咪撚做測量
番去印度食蕉

可能佢係HKU/Polyu fg未揾到工壓力太大啫
舊生here
有咩想知

d PNAP好惡哽 又多
讀HKU 曼聯迷 有留意籃球同美式足球
做過HKEX intern 去過法國exchange(?)
識佢既人應該估到佢係邊個

睇下佢講既野就知佢有幾低質
好心佢唔好再講d顯出佢有幾低質既野
真係影衰晒其他正常既HKU人
做多幾年 人地只會在意你係咪charter

後生仔 degree只係做charter qs既基本學歷

但無人可以保證你可唔可以charter到
上唔上到位

想上位 其實心態比能力更重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞