測量(GP,BS,QS) 討論區6

1001 回覆
7 Like 6 Dislike

不過呢輪d 小朋友有啲都幾叻,我又鐘意教人
貪近屋企
本身唔係qs degree出身 都做左半年main con 諗緊做夠年幾去consultant firm度草經驗考牌 其實請唔請得工作經驗嘅人
執左CV 先。

你都未send cv 俾人,人地點知你想做,點叫你in?

我身邊一樣有同事同你一樣岀身。
Btw 睇睇公司入面 邊個真係稱得上成功
不過多唔多走左出去既做到叻仔搵到大錢我就唔清楚
好睇際遇
見過有,但老實講質素都幾參差
又要返工

唉 諗緊11月辭唔辭職好

17FG返緊Main Con
巴打係咪都係6day
原本返5日半 上兩個禮拜調左落地盤要返6日
做緊邊間仲請唔請人, 幫朋友問下的
巴打記唔記得當年in main con既問題會唔會問construction technology 既野
我都唔知 可能今年冇新人用都唔頂

不過你照send 啦叫你朋友,再遲就In 曬架啦

我間野唔細的
工字不岀頭呀ching
今年grad 但係一間乾收銀都無得in
Qs asso grad 如果想考牌係咪最好都係讀返個part time degree 定其實無乜用
巴打咩background
而家對好多人既黎講
一份中級公務員都跑贏呢個專業
呢個係一眾qs黎講直頭係人生勝利組別
唔好同我講邊邊個做左lawyer而家搵好多
而家想講general既人士
唔洗當年咁耐 我17年11月先開始返

我嗰間細公司嚟 Interview喺入去同老細吹左陣水 無乜特別

佢無乜點問啲太學術性既野 好似普通傾計

不過最印象深刻係佢問我覺得測量係乜

大公司就唔知了Sorry
政府都係睇 team
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞