測量(GP,BS,QS) 討論區6

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
此路不通既行過第二條,不過其實measurement 都有好多學問,熟哂本SMM 未?
係呀 巴打
巴打覺得intern 做HKHS/Lands 定DTZ好, 申利,DTZ星期日要firm,但係HS要5月尾先出offer
有冇巴打聽過Egs
會唔會好惡做
好奇搵返 HKIS QS 嘅 competencies 黎睇
發覺宜家做嘅嘢大部分都填到 log book
亦唔需要搵客
度數我覺得係最悶,而且係qs入面value最底既野工作
係呀 所以都好想走
一入來俾個director 你做好冇。。。。
只係做死一樣野進步會好慢。
就算intern, grad 都可以做下唔同野。你講到做死一樣埋所當然咁
你唔爭取,邊個幫到你?

我意思喺,每個崗位都有好多野可以學,咁負面你聽日點番工?

工作既野有時好講運,你有表現,人地先可能會睇你,不如問下自己做好份內事未?
GP? Lands 搏畢業入ESG有丁丁優勢仲好
巴打我支持你 想轉快啲轉
轉工都係爭取機會既其中一個方式
有丁丁有優勢
巴打
btw, DTZ有冇return offer
大行senior valuer幾時人工到, 過唔過到20K?
大行senior valuer幾人工到, 過唔過到20K?
巴打們 如果想去英國reading讀building surveying 大家點睇
bs 入左政府
大佬問我有無諗住考牌
然後自問自答話呢度啲ms唔會幫人簽薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞