LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

薯蓉搵唔到你就買水蛋/豆腐返屋企蒸啦,
馬玉山有D糊類/粥都好方便.
再唔係可以去隔離iherb帖, 睇下你敢唔敢搵人搭單買薯蓉.
有隻薯蓉好有薯味, 淨係加水都已經得.
想好味D就加牛油加奶加調味料咁.
薯蓉自己都已經食左2包. 食緊第3包

有冇薯蓉嘅牌子名

我唔post link喇, 會有我個介紹碼
iherb隻bob's red mill potato flakes唔錯,
懶嘅加熱水就得.

唔該絲打

我今日食左老麥薯餅同魚柳bell
好感動

我琴晚挑戰食排骨失敗
無牙痛, 純粹唔敢太大力"齒"D肉出黎. (驚D粒粒會甩/斷線)
最後食左幾舊就放棄

想食咕嚕肉

慢慢咬就唔怕咖啦
我依家好多野都照食
新手Lm
有冇牙醫好推介 近港島個邊
有冇新界區專科推薦
想問下各位箍左幾耐先見到啲牙郁左?
我箍左一個月左右 但係無乜感覺
所有野都照食到 (除左硬到石頭咁既肉)
同埋唔係好覺痛、唔舒服果啲
無野當然好,但又怕係無乜成效

我箍傳統既,係有時右下大牙粒釘會刮到下啲牙肉

你箍咩?傳統?
我自己箍前有影低啲相,每隔1/2個星期又影低個變化
幾個星期就見到有郁動
聽日準備去林x波consult,有冇咩要注意?

我今日都去左 一分鐘到就出番黎
佢話我個case冇得cool透明 好灰

薯蓉搵唔到你就買水蛋/豆腐返屋企蒸啦,
馬玉山有D糊類/粥都好方便.
再唔係可以去隔離iherb帖, 睇下你敢唔敢搵人搭單買薯蓉.
有隻薯蓉好有薯味, 淨係加水都已經得.
想好味D就加牛油加奶加調味料咁.
薯蓉自己都已經食左2包. 食緊第3包

有冇薯蓉嘅牌子名

iherb隻bob's red mill potato flakes唔錯,
懶嘅加熱水就得.

唔該絲打

好感動

我琴晚挑戰食排骨失敗
無牙痛, 純粹唔敢太大力"齒"D肉出黎. (驚D粒粒會甩/斷線)
最後食左幾舊就放棄

想食咕嚕肉

慢慢咬就唔怕咖啦
我依家好多野都照食

咕嚕肉無問題, 生炒骨就難D.
琴晚食左咕嚕魚塊, 止下咕嚕癮先

我一星期幫自己D牙影一次相.
有對比就會慢慢見到D牙郁.
無相對比第一個月時都留意唔到邊度郁左.
聽日準備去林x波consult,有冇咩要注意?

我今日都去左 一分鐘到就出番黎
佢話我個case冇得cool透明 好灰

你應該慶幸醫生有同你講.
如果唔係浪費幾年時間同錢, 出黎無乜效果會仲灰.

咁睇黎我都要影黎睇睇個變化
另外有無人同我一樣箍傳統
然後唔痛又乜都食到
想知係個牙醫手勢咁好定其實無料到

咁睇黎我都要影黎睇睇個變化
另外有無人同我一樣箍傳統
然後唔痛又乜都食到
想知係個牙醫手勢咁好定其實無料到

有呀, 前幾頁定上個post尾先有幾個講完.
上左箍無感覺仲食得好爽

懶嘅加熱水就得.

唔該絲打

好感動

我琴晚挑戰食排骨失敗
最後食左幾舊就放棄

想食咕嚕肉

慢慢咬就唔怕咖啦
我依家好多野都照食

我乜都想食

懶嘅加熱水就得.

唔該絲打

好感動

我琴晚挑戰食排骨失敗
最後食左幾舊就放棄

想食咕嚕肉

慢慢咬就唔怕咖啦
我依家好多野都照食

骨我都食到
不過有時太硬咬唔開要用手
所以通常屋企食多
有冇醫生介紹

唔該絲打

好感動

我琴晚挑戰食排骨失敗
最後食左幾舊就放棄

想食咕嚕肉

慢慢咬就唔怕咖啦
我依家好多野都照食

骨我都食到
不過有時太硬咬唔開要用手
所以通常屋企食多

成功挑戰譚仔
有冇醫生介紹

我個個幾好同平,係個姑娘西啲

邊區咩名?
有冇醫生介紹

我個個幾好同平,係個姑娘西啲

邊區咩名?

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到
請問剝牙係咪要上下排相應咁剝同樣數量?因為一位牙醫話得,叫我上排剝2隻下排磨牙。另一位就話一剝就要剝4隻,唔可以只剝上唔剝下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞