LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

好似淨係做傳統 我做個時2萬,依家應該2萬2左右,有介紹好似仲有得平?

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
我話姑娘西係因為一開始佢真係好西(個樣
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
D booking排到好滿
原本醫生排到我遲d覆診
我都係每次請姑娘幫我排最早既時間
同佢熟左佢仲會教你好多箍牙野

佢電話係咪改左,上網見到佢有兩個電話

佢有2個診所
一個港島一個佐敦
是但打一個睇下
我都唔記得星期幾係邊間診所
星期3就休息的

星期一四六 九龍
星期二五 香港

我個個幾好同平,係個姑娘西啲

邊區咩名?

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

好似淨係做傳統 我做個時2萬,依家應該2萬2左右,有介紹好似仲有得平?

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
我大牙果邊成日都甩左鐵粒 打去話booking 好full 要下次覆診先肯幫我整
又白箍一個月

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
我大牙果邊成日都甩左鐵粒 打去話booking 好full 要下次覆診先肯幫我整
又白箍一個月

點解咁易甩? 試吓唔好食太硬嘅嘢,如果唔係甩咗你又無得盡快去整番
有無巴絲係箍左隱適美然後牙醫話跟唔到進度
要再用傳統鋼線再箍過
我自問都帶得好勤力 但而家牙醫建議我箍完晒成個療程後再箍返傳統 感覺好似比人呃咁

佢做唔做隱適美 幾錢到

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
又白箍一個月

點解咁易甩? 試吓唔好食太硬嘅嘢,如果唔係甩咗你又無得盡快去整番

我門牙成日頂甩下排粒粒
牙醫頂我唔撚順痴左啲野係上排牙
等我無得咬到咁深

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
又白箍一個月

我係食薯片咬甩架
熱浪都應該唔算硬掛
有無巴絲係箍左隱適美然後牙醫話跟唔到進度
要再用傳統鋼線再箍過
我自問都帶得好勤力 但而家牙醫建議我箍完晒成個療程後再箍返傳統 感覺好似比人呃咁

真係好傷心
點解我咁勤力刷牙用漱口水都牙肉腫

係咪熱氣?

係咪熱氣?

下?會架?

係咪熱氣?

下?會架?

牙唔齊所以刷唔乾淨?

係咪熱氣?

下?會架?

牙唔齊所以刷唔乾淨?

我箍左牙 係牙肉腫呀
好似d飛滋咁

係咪熱氣?或者刷得太大力?

下?係箍左牙先有

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
又白箍一個月

我係食薯片咬甩架
熱浪都應該唔算硬掛

薯片應該唔算硬,但又會咁易甩嘅 你食嗰陣可能要小心啲就住

下?係箍左牙先有

咁熱氣就隨時都有可能嘅
刷得太大力對牙肉都唔好,所以睇吓你會唔會係太用力刷牙
如果呢兩樣都唔係,咁我就唔知喇

下?係箍左牙先有

咁熱氣就隨時都有可能嘅
刷得太大力對牙肉都唔好,所以睇吓你會唔會係太用力刷牙
如果呢兩樣都唔係,咁我就唔知喇

唉 遲下剝4隻牙
我箍咗牙兩年幾(傳統果種) 以前上排果兩隻門牙好哨 箍之前剝咗兩隻牙 最近個牙醫話啲牙密曬 已經無得再入 同我講可以拆箍 但我仲未滿意個效果 除咗再出去第二間箍過有無其他方法定我照拆咗佢算

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
又白箍一個月

我係食薯片咬甩架
熱浪都應該唔算硬掛

我個醫生上完箍/每次較完線後都有問我有冇咩唔舒服。
剛上箍時我咬合咗兩下,
有問佢上下粒粒會撞埋會唔會有問題,
佢就自動波幫我係兩邊大牙加嘢墊高咗。
你下次覆診離開診所前,
先試下咬幾下感覺有冇咩唔舒服。
(我直頭會伸隻手指入去摸下線尾會唔會插肉)
有問題即刻同醫生講啦!

之前有人提及過用漱口水會導致蛀牙,
但係佢無提及其他相關資料。
上網睇就話唔好成日用含酒精漱口水
我自己就幾日或者隔一排先用。
唔會成日用。
我都一日刷5次牙,你會唔會係太大力刷,
或者其實無刷乾淨?
睇睇第一頁條刷牙片,慢慢刷,唔好急。
我箍咗牙兩年幾(傳統果種) 以前上排果兩隻門牙好哨 箍之前剝咗兩隻牙 最近個牙醫話啲牙密曬 已經無得再入 同我講可以拆箍 但我仲未滿意個效果 除咗再出去第二間箍過有無其他方法定我照拆咗佢算

你咪直接問醫生可唔可以再收入啲,
有啲醫生會建議打骨釘,
但係都要視乎個案同醫生做法。

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
原本醫生排到我遲d覆診

真係好多人
又白箍一個月

我係食薯片咬甩架
熱浪都應該唔算硬掛

我個醫生上完箍/每次較完線後都有問我有冇咩唔舒服。
剛上箍時我咬合咗兩下,
有問佢上下粒粒會撞埋會唔會有問題,
佢就自動波幫我係兩邊大牙加嘢墊高咗。
你下次覆診離開診所前,
先試下咬幾下感覺有冇咩唔舒服。
(我直頭會伸隻手指入去摸下線尾會唔會插肉)
有問題即刻同醫生講啦!

佢都有幫我係大牙到墊高
粒其他粒粒食野都無事 次次都係果下排大牙位果隻甩
薯片咋
有冇人consult過佐敦邱x光?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞