LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
呢樣我又唔擔心啵
帶足鐘數咪ok
同埋會覆診嫁嘛
有咩問題醫生正常會跟進
有冇正顎醫生推介 睇緊Bayley n Jackson 排緊菲臘正顎冇回音
佢有開類似病人3D Model出來,都係前面兩隻門牙哨,做到第52個牙套收到入去

第一次做模22k,印模9k,之後1500 x18

中環的話係咪環球大廈個間多人做?
隱適美好似間間都有3d圖睇
但係出黎效果通常要醫生再跟先可以再靚啲
如果你講中環姓羅嗰個
建議去隱適美個fb page睇睇先安全啲
我⋯ 無fb
中環的話重有邊間專科比較好?見舊Post Michael S Cooke都近我,我比較直接係Cash Flow問題,明愛要畀現金會好傷下
評論我唔肯定無ac睇唔睇到
你可以照search下
如果想搵中環專科 之前有人po過牙醫名冊
同埋有個牛餐肉巴打係前面整理過幾個比較出名嘅專科醫生list
你可以去番頭幾頁搵搵
評論我借人ac睇吧,名冊係HKOS見到了,謝謝!

睇緊舊Post,聽日同做傳統箍牙的朋友傾下先
我係睇Dr Cooke. 佢做野好快手 又會花時間同你傾牙齒問題 姑娘都好好
不過我英文差 次次睇之前都準備好晒啲問題先去問佢
我應該係衝上五樓問定係打21字頭電話先岩
Dr Cooke個邊可以用信用卡
多數打電話去book先 不過佢電話好似唔係21字頭
之前去book過檢查,要掹4隻牙,箍上下排,傳統個隻箍,要$50000左右,算唔算貴
求惠賜電話,定係HKOS個個就岩?

多口一句,明愛診所專科除左淨收現金,最大問題係個專科四間明愛診所走來走去,一星期返我呢邊一日,到今日睇過資料想問佢都問唔到,呢方面會幾難搞,由其好多事現場失憶唔記得要問乜時
上Bagley and Jackson 個網有聯絡資料 尖咀個個就係
同問
Consult 左 要剝4隻
專科 傳統50k 隱形70k
應該再consult其他牙齒嗎?

同埋佢唔建議用隱形,我明效果可能冇咁好,但真係好唔想箍傳統
之前去book過檢查,要掹4隻牙,箍上下排,傳統個隻箍,要$50000左右,算唔算貴
同問
Consult 左 要剝4隻
專科 傳統50k 隱形70k
應該再consult其他牙嗎?

同埋佢唔建議用隱形,我明效果可能冇咁好,但真係好唔想箍傳統
突然好後悔畢業時無係學校做,學校都係B&J
專科前幾個帖有人講過有間係荃灣 傳統都係3萬幾
其實肯爬前面集中帖 已經會有答案

你既然唔介意隱形出黎效果無咁好咪箍隱形囉
如果你講緊隱形係隱適美 醫生嘅功夫仲無咁多添
我自己箍牙就係想效果最好
唔想俾貴啲時間長啲出黎可能效果仲無咁好而揀隱形

consult多幾個咪多啲意見 con唔con真係睇個人咋喎
你覺得呢個醫生俾到信心 而價錢又適合咪做
好似係個陌生地方見到有間茶餐廳 睇完餐牌啱食咪食 唔啱咪第2間 最多咪上網google下有冇食評囉
再入去讀過 兼箍牙
再讀都讀完啦
有冇人試過全身麻醉剝牙
大概幾錢倒
咁你會唔會等下,
每隔一兩個星期就去菲臘牙科睇下佢地收唔收新症.
起碼佢地17-18年都已經開過2次合辦箍牙.. (17年7月+18年1月)
有冇人試過全身麻醉剝牙
大概幾錢倒
咁你會唔會等下,
每隔一兩個星期就去菲臘牙科官網睇下佢地收唔收新症.
起碼佢地17-18年都已經開過2次合辦箍牙.. (17年7月+18年1月)
其實菲臘牙科點先收箍牙症
之前報過上左去比佢地醫生睇 唔收...
但已經係次次洗牙都比牙醫叫去箍 唔係普通唔齊 係真係有需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞