LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
剝完牙個時唔痛不過返到屋企越黎越辛苦
好難頂

想問下有冇咩要注意

口水要吞 唔好浪口 俾啲血凝固
食野就食流質
剝完牙個日 唔好刷牙 怕整到傷口

流左2個鐘仲流梗正常?
冇曬棉花咬咁點

如果係少少地血絲咁就冇咩問題 如果多都係睇醫生
棉花就同藥房啲人講 佢會知係邊隻俾到你
有無巴絲搵左旺角鄧幹x箍?

有呀 8月上箍 出年1月拆箍 佢剝牙幾好手勢但箍牙次次都較得好重手

重手係咩意思?

佢次次都幫我較到好緊 有時一個星期食野都覺得痛 如果你地覺得辛苦記住同佢講輕手啲

多謝提醒,啱啱上埋下排牙箍,佢話幫我墊高左啲牙,唔知有咩用?佢話暫時唔洗上骨釘住

應該係醫生見到你咬合時啲粒粒會撞埋一齊,
所以幫你墊高啲牙。

唔該絲打 依家開始黎料,又覺得好緊同酸痛,又要食幾日粥
好難頂

想問下有冇咩要注意

口水要吞 唔好浪口 俾啲血凝固
食野就食流質
剝完牙個日 唔好刷牙 怕整到傷口

流左2個鐘仲流梗正常?
冇曬棉花咬咁點

如果係少少地血絲咁就冇咩問題 如果多都係睇醫生
棉花就同藥房啲人講 佢會知係邊隻俾到你

唔該你 依家好左d
不過有個窿好唔慣 條利成日整到佢

有呀 8月上箍 出年1月拆箍 佢剝牙幾好手勢但箍牙次次都較得好重手

重手係咩意思?

佢次次都幫我較到好緊 有時一個星期食野都覺得痛 如果你地覺得辛苦記住同佢講輕手啲

我牙醫係姐姐仔 錫住我 我剝牙都唔洗辛苦太多日
太子既
剝牙打針痛唔痛

我好憎痛 真係唔係為左一個人我都唔敢做箍牙呢樣野

剝牙打針係痛的 打完剝都痛

剝完有排痛
好難頂

想問下有冇咩要注意

呢世都唔想再剝牙

惡夢黎
啱啱上咗藍色橡筋 下個禮拜箍

有冇價錢同埋邊個牙醫參考下

我太子靚女姐姐
傳統
箍牙真係好得人驚

圍繞住「痛」

好怕痛呀我

重手係咩意思?

多謝提醒,啱啱上埋下排牙箍,佢話幫我墊高左啲牙,唔知有咩用?佢話暫時唔洗上骨釘住

應該係醫生見到你咬合時啲粒粒會撞埋一齊,
所以幫你墊高啲牙。

唔該絲打 依家開始黎料,又覺得好緊同酸痛,又要食幾日粥

我個時都有墊高啲牙 頭個幾日咬野會好痛
剝牙打針痛唔痛

剝完有排痛

係咪你個牙醫手勢唔太好 自問平時都係怕痛嘅人,但係之前剝牙都無咩特別覺得痛
剝牙打針痛唔痛

剝完有排痛

係咪你個牙醫手勢唔太好 自問平時都係怕痛嘅人,但係之前剝牙都無咩特別覺得痛

剝牙只係得打針吉個下痛
剝完真係唔痛
會唔會係手勢問題
剝牙打針痛唔痛

剝完有排痛

剝牙只係得打針吉個下痛
剝完真係唔痛
會唔會係手勢問題

我都係淨係打麻醉針痛 係痛到pk個隻
初頭以為剝牙都痛 但係都係唔痛 不過感覺好恐怖
之後以為剝完麻醉藥過左會痛到pk 所以一早食左粒止痛藥 但係直到最後一啲痛楚都feel唔到
有無巴打係康齒堂到箍緊,想要個推薦 tg:yiuchoc
唔好意思啊 想箍牙一問
元朗個間盧思薇 consult洗唔洗錢
同間野如何 thank you
想問各位知唔知剝左牙幾耐先食得飯 未剝個邊咬到野兼唔痛 但又唔知係咪一定要食流質野
想問各位知唔知剝左牙幾耐先食得飯 未剝個邊咬到野兼唔痛 但又唔知係咪一定要食流質野

其實無所謂,你食到就得 最緊要之後清潔乾淨,唔好有食物殘渣留喺個窿到
仲有無人諗住去dr nicholas tsang度箍?
唔知點解食完嘢之後覺得條鐵線長左,咭住我啲牙肉,聽日去診所睇下
唔知點解食完嘢之後覺得條鐵線長左,咭住我啲牙肉,聽日去診所睇下

你d牙有郁動都會令條鐵線長左咖
箍牙箍到d到牙黃黃地 想轉電動牙刷試下 有冇介紹

呢隻好似要搵假牙清潔劑得閒浸下佢?
我都唔知到時用邊種固定器。
咁你等緊固定器,呢段時間係唔拆箍住?

拆了箍,用補牙料封面固定

咁記得日日帶固定器喇

今個星期先拎固定器,揀透明就係帶足全日

唔知第時有冇得揀固定器,
如果有得揀, 我應該會揀有得除落黎個隻鋼線,
好似襟用D.

問左牙醫,除得既鋼線包唔實機會比透明膠多少少會移位

但係膠好似好易爛
2年後再算

拆咗箍
嗰固定器成日冇帶會點
cool緊隱適美
每朝都Retainer brite用浸,效果唔錯

你d牙有郁動都會令條鐵線長左咖

箍左2日咁快!?驚驚地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞