LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
深咬
有冇巴絲係元朗鄧景豪到箍,分享下價錢手勢果啲🤔
係個到箍梗 傳統加骨釘三萬一
箍牙女仔真係好有魅力
牙箍應該同眼鏡一樣成為潮流配飾
有冇巴絲喺tst林醫生到箍?
之前追post好似話覆診唔係成日都係見佢
同埋如果揀隱適美既話其實係咪間間都差唔多
Refer 去聯合啦
箍左牙一個月
剝左一邊牙五日,前兩日開始剝牙個邊塊面耐唔時就會冇啦啦抽痛
但係傷口冇痛又冇面腫
有冇人試過
巴打點解你要用骨釘既?
我笑會露牙肉所以都想落骨釘 但鄧景豪話我唔太嚴重同埋話就咁用傳統都可以收番入去就唔同我打骨釘
我係覺得我嘴突先箍 跟住我見台灣好多blogger同我差唔多情況都係剝4隻牙加骨釘有好大變化先整
但其實佢係直程叫我唔好箍話我唔會有變化唔會同上網睇個啲一樣咁大分別 女仔始終貪靚 我都唔想大個先黎後悔先箍 佢開頭諗住就咁幫我箍話唔駛剝牙同骨釘 但我話我要剝牙加骨釘試下
我都係上星期先加骨釘
我同你好似咁 我都係咀突
佢都係話我唔洗剝牙同骨釘 不過我本身牙疏既
佢都係叫我唔好期望有好大變化 到底佢係驚我地期望太多定佢懶得搞咁多野
不過箍左半年左右 我覺得其實個咀都入左好多了
其實係去到咩階段先要自己帶橡筋
已經食左2-3條橡筋落肚
有冇巴絲喺tst林醫生到箍?
之前追post好似話覆診唔係成日都係見佢
同埋如果揀隱適美既話其實係咪間間都差唔多

岩岩consult完 要剝牙48k
呢間有冇介紹人/二人同行優惠?
覆診方面有冇巴打分享下
有無人箍完牙,食d好un既野會痛

我除左箍三年,戴retainer有時會覺得緊,好似有少少走位
今日去左睇專科 醫生建議去做正顎
新人
我箍左超過半年啦 用透明粒粒
慶幸自己冇生過飛滋 同剝牙冇痛過
好想快d箍完
我想問有無巴絲打情況同我一樣
我有虎牙就黎比等三隻牙遮哂
兩邊都係咁
已經脫哂4隻智慧齒
曾經照過x-ray話我牙腳好短
有無醫生介紹睇下有無得搞
好快慣
有介紹人可以減3000但二人同行就冇啦
新手留名,岩岩睇完Invisalign 條片,下個月拎箍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞