LIHKG 箍牙集中討論區4

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
我見1000都無人開,我先開
有無巴絲可以俾d 意見我
本人上排牙齒好整齊 下排有一隻牙亂左
但牙骨突 所以側面睇會咀突 同笑露牙肉
上網睇有少少似暴性暴牙 想箍隱適美 唔考慮傳統

睇左兩位牙醫 一位唐x 謙 一位林x 怡
1)唐醫生完全無提過我牙骨突既問題 淨係話我個咀好漲 建議我剝四隻牙 可以箍返個咀入去 48000 至少兩年

2)林x怡醫生話我係牙骨突問題 箍完都會有咀突同露牙肉既問題 可以箍隱適美改善 但唔建議剝牙 因為有可能令上排牙齒向內 更加顯牙骨突 因此建議淨係磨牙箍返上下排少少 大約2-3mm (39000 唔剝牙)

究竟牙骨突既問題隱適美是咪搞唔到?兩位醫生應該聽邊個?😞

係骨性暴牙至岩

兩個都唔好聽,去睇專科醫生

請問有無專科醫生介紹?

英文叻唔叻?我箍緊dr Michael S Cooke,之前亦都consult 過 Dr martine boisson, 前者係英國人,後者係法國人,兩個都經驗好豐富,後者講英文會有法國口音,所以我冇揀到佢,因為有時聽唔明,而且佢收費亦都比Dr cooke貴
如果你英文唔叻就要其他巴絲介紹

呢個星期六會去consult Dr. Cooke,介唔介意講下箍左幾多錢

65000, 我係中環嗰邊睇佢

我仲以為無乜人同我一樣要成六萬幾
雖然我喺銅鑼灣另一個牙醫睇

自鎖6萬好正常
dr boisson 開我82000,用自鎖
留名,黎緊consult專科
留名,準備去照x ray
又推爆
岩岩拔完兩隻牙 已經好難頂 一個勁中意食野既人 連野都食唔到 好痛苦。。。。

有冇巴絲有相關經驗分享下
同埋拔4隻牙 cool完唔會太梳咩
隱適美有咩平靚正介紹
隱適美有咩平靚正介紹

Budget幾多啊 唔齊成點?
有無巴絲打要做正顎手術
有無巴絲打要做正顎手術

隱適美有咩平靚正介紹

其實係少少唔齊啫 上排兩個虎牙有少少爆出嚟 budget 4-5萬
岩岩拔完兩隻牙 已經好難頂 一個勁中意食野既人 連野都食唔到 好痛苦。。。。

忍多兩個星期啦
留名 岩岩開始左一星期

透明粒粒
上年年頭拆咗箍,幾個月之後就開始移位 宜家有小小'喇' 諗緊好唔好過多一排箍多次
上左箍個幾月,上排右邊郁得好快
其餘上排左邊同下排右邊無愉郁過
點解會咁既?正唔正常架?重有半個月先見牙醫
上年年頭拆咗箍,幾個月之後就開始移位 宜家有小小'喇' 諗緊好唔好過多一排箍多次

無戴固定器?
留名
考緊試 考完就去整
唔敢打去約時間 又驚又緊張但又期待
尋日見完牙醫
佢話再同invisalign果邊醫生傾完冇問題就等上箍
好緊張呀
箍完留左兩個窿位植牙 好撚驚
屌呀
上完水泡辛苦到嘔
脫完牙隔完一個禮拜

箍左invisalign 一除D牙就會痺
再隔返半個鐘唔痺就食到硬野
牛扒都食到
貴少少都值得
留名
考緊試 考完就去整
唔敢打去約時間 又驚又緊張但又期待

book la 醫生排期都有排
輕微倒及
諗緊剝唔剝牙
隱適美有咩平靚正介紹

其實係少少唔齊啫 上排兩個虎牙有少少爆出嚟 budget 4-5萬

5萬內一定得啦
我都箍隱適美 3萬幾
等緊個箍到

無戴固定器?

有呀 帶到宜家爛爛哋

忍多兩個星期啦

兩個星期上箍喇
我要食雞煲 !!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞