LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
食鐵蛋整甩左個粒粒
好似之前有人講過,
整鐵線係牙後面會影響清潔,
同埋條線都係有機會會變形,
變形後啲牙都有亂嘅機會。
(我唔肯定,因為仲箍緊,
建議你睇下前幾個帖或者再上網睇下
剝大牙咁驚
唔係通常剝小臼齒嫁咩,
你個4隻大牙有咩問題?
剛箍咗5個月
sorry我自膠
以為唔係門牙就係大牙
google返係4隻第一小臼齒
想箍傳統嗰隻 沙田/大圍有冇介紹
聽人講話大圍游醫生唔錯 但佢好似只做隱適美

咁硬你都夠膽食 緊係甩啦
都唔係特別硬呀
康齒堂游醫生只做隱適美
但個到都有傳統做 你可以打去約個時間免費consult
如果要揀專科就上網搵專科名冊睇下咩醫生係沙田
想箍隱適美 屯門有冇推介?
寶怡果個有冇人箍緊

其實okay既 手勢好好係真 箍左半年冇咩點痛過食唔到野
佢個人好搞笑 成日自己一路講一路笑
咁睇黎我算貴喎 我要二萬四
想箍傳統嗰隻 沙田/大圍有冇介紹
聽人講話大圍游醫生唔錯 但佢好似只做隱適美

tg @fatfatfatfatfat
打去約consult要等到1月尾
其實點解近排個個醫生都淨係做隱適美?係咪純粹因為好賺d定真係牙醫科學技術趨勢? 鋼粒同隱適美其實分別有幾大
btw想問下政府醫院係咪都有cool牙可以排期 有冇教學
其實點解近排個個醫生都淨係做隱適美?係咪純粹因為好賺d定真係牙醫科學技術趨勢? 鋼粒同隱適美其實分別有幾大
btw想問下政府醫院係咪都有cool牙可以排期 有冇教學

上箍前牙醫同我講我適合用鋼粒,佢話鋼粒力度大d
有冇人箍康齒堂可以介紹
專科醫生話我只適合隱適美 傳統反而唔岩
專科九龍區有邊間cool牙係好
有倒及牙想搵一間cool完再去做手術
巴打係咪牙根短?
定只係個醫生想賺多啲你嘅錢
想問下將軍澳/九龍區有無邊間cool牙推介?求介紹,都想consult多幾個
我而家就係上下兩條鐵線,各拉住上下六隻牙,平時夜晚都要再帶固定器
但整得個幾個星期,今日啱啱甩咗其中一隻 個牙醫話當係補牙咁補,每隻500定300
我而家諗緊好唔好直頭唔好要條鐵線,淨係夜晚帶固定器就算 咁易甩成日要比錢真係好煩
有冇邊間可以隱齒美上骨釘???
唔考慮康x堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞