LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
我醫生話我上面啲牙歪哂 所以要落釘扯返啱個位
巴打你本身落咗幾多粒釘?
有冇試過落人中位?
2粒 上面左右
冇試過中間

哇4粒咁多
你有冇食藥呀咁之後?
屌臉都腫埋 腫咗幾多日?
死啦 好驚我都係咁

好撚驚呀

上下排左右各二姐
上排2粒上完無事無痛就無食藥
下排果粒鑽到一半臉都腫埋就係醫生無開藥
佢預我上次唔痛 屋企會仲有藥 但係我之後係去番工 腫左一兩日到啦 不過我諗一痛即時食藥既話唔會腫得去邊 係我無藥係身先痛到呆下呆下
我都係一樣嘅位
完全唔痛
剝牙嗰時落埋
落完都唔知佢落左
讀緊yr1,如果箍牙係咪要預冇得去exchange?因為要定期覆診
落釘嗰日啲麻醉過咗之後頭都痛埋
你可以照箍,但嗰一年半載冇得覆診,白白受箍牙之苦又冇作用 有咩意外發生喺當地又未必搵到醫生幫你
今日覆診幫我上排上左power chain,上個下痛撚到呢 依家仲覺得好緊。又要開始食粥
想問下有無人試過大牙移位? 我cool咗4年 差下排兩邊大牙 個醫生好似整極都整唔到咁樣
大牙移位 兩隻智慧齒 坐正
醫生話點解你兩智慧齒出得咁靚
跟住mock左我兩隻大牙
我係大牙本身正 俾佢cool到移咗位 想靠智慧齒拉返正 但智慧齒又生得斜 搞到拉極都拉唔返隻大牙正 好想快d完
其實箍完先剝智慧齒 會唔會令後面多左空間 容易反彈?
有冇人係one dental陳醫生箍隱適美?
shit
我又甩粒粒
左邊大牙最後一粒 飲飲下水心諗點解有野喺個口漂
oh 原來甩左
想問下中環鄭偉昌好唔好?
有冇人去過tmj 到箍牙 有冇介紹人

Obama排牙好好j 但之後有牙醫話老咗啲牙會自己變平 唔建議專登磨平佢 其實照磨有無好大影響
唔知大家有冇一樣難題, COOL緊果陣有隻牙蛀左?

話說COOL左2個月. 上次覆疹係2星期前, 醫生睇完牙都無事

隔左2星期今日見到有隻牙蛀左 仆街蛀得咁快

蛀左唔係又要剝掛
其實箍完先剝智慧齒 會唔會令後面多左空間 容易反彈?

我都想知
上個月上門牙有條縫仔出左黎
跟住覆診個陣醫生落左條8字型既橡筋係門牙
用黎收返條縫
但呢個星期左右開始上門牙成日流牙血
今日再望真啲
生左粒肉芽仔係門牙中間
Google左相似係牙肉息肉
點算
我果個位甩左3次
因為食野用果度
菲臘收咗,佢話要4-6月會通知去印牙模+照Xray。
但有冇人知之後仲要等幾耐先會叫剝牙同上箍?會唔會拖好耐?
好多年前箍過但移左位想箍多次隱適美
本來想睇梁達志但打去佢話箍過唔會幫再箍
仲有冇專科價錢又ok既推介
我都係喎 有無人知成個流程要幾耐? 番緊工 平日D時間好難就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞