LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
上一個post:
https://lihkg.com/thread/87636?ref=ios

我見咁耐都冇人開。所以我開。

講下小弟問題先,我岩岩發現自己智慧牙打橫生
而且我又想cool牙。究竟我應該去睇左cool牙醫生先,定係去普通牙醫到脫左先去cool?
有冇巴絲有好醫生介紹脫牙
上一個post:
https://lihkg.com/thread/87636?ref=ios

我見咁耐都冇人開。所以我開。

講下小弟問題先,我岩岩發現自己智慧牙打橫生
而且我又想cool牙。究竟我應該去睇左cool牙醫生先,定係去普通牙醫到脫左先去cool?
有冇巴絲有好醫生介紹脫牙 [i][i]

cool牙醫生la梗係
普通果d痛到你痴線
有3 剝左小臼齒 大半日後見到個窿有d白色野 唔知係野食定修復傷口既軟組織 好輕力浪口沖唔走 點算好
有3 剝左小臼齒 大半日後見到個窿有d白色野 唔知係野食定修復傷口既軟組織 好輕力浪口沖唔走 點算好

唔理佢㗎佢都要時間好

唔好整佢
唔係好有可能會發炎
我想問哨牙 有冇得解決。聽人講 cool完都好似冇乜用
箍左牙照唔照得x ray

唔好整走佢呀 用黎保護個傷口架
有無箍invisalign既巴絲上左骨釘?
同埋大概第幾個箍開始落attachment或者加橡筋?
有冇人戴緊固定器 食野就要除 又除又戴好麻煩
戴緊invisalign 第13/22個cool
但好似咬極chewy都唔貼 D位移得好慢
比原來進度慢
比原來進度慢

其實食野要除好麻煩,朋友請食野都唔食得,除得多又驚移位
有無箍緊伍富山/梁達志可以做我介紹人

箍緊後者傳統

Invisalign 19/50 箍左9個月左右
想上骨釘 牙醫話再睇下情況先
第3副牙套上attachment 同拉橡筋

梁達志有得介紹嫁咩
比原來進度慢

其實食野要除好麻煩,朋友請食野都唔食得,除得多又驚移位

所以食少左零食
一係正餐食多D

你上橡筋請問是否夜晚先上?

我係第二個箍就落attachment
第十個箍開始加橡筋
我想問哨牙 有冇得解決。聽人講 cool完都好似冇乜用

我都係哨牙
睇條片效果都唔錯 拍返哂入去
依家箍到第十九個箍啦
都開始見效果了
係咪一定要拉橡筋? 要拉幾耐

你上橡筋請問是否夜晚先上?

我嚴重哨牙 所以除左食野都要拉橡筋
成日中午食完野都懶唔拉 到瞓前先拉返
所以想加骨釘

梁達志有得介紹嫁咩

我以為個個都有

箍緊後者傳統

箍左幾耐? 有無打骨釘?

箍緊後者傳統

箍左幾耐? 有無打骨釘?

岩岩開始半個月 牙醫無同我講過要打 我又無問過使唔使(佢都幾有問先答)咁姐係唔洗??

牙肉無乜外露/暴哂向前衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞