LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
六隻包括上下犬齒入面再入面果對同兩隻智慧齒 所以拉都係拉少少位姐我估 醫生話ok我就信
如果牙同牙中間比較闊可以試吓用牙縫刷
有冇人箍第二次牙呀
d牙移左位,又想箍過
但未正式上箍,前幾日先剝完牙
我箍傳統2萬1,價錢包埋洗牙剝牙同照xray
其實佢幾nice 唔遲到就乜事都冇
有冇巴打係睇葉宇焜可以做推薦人
有推薦係咪會再平啲

換咗新箍 刮到條利好痛
可以點做好
平喎 我都想睇下
隱適美幾錢啊?
天水圍鋼箍 3萬2 包哂所有野
剝牙要剝4隻
有冇中西區箍牙係平?
求介紹
想箍隱適美,Consult 過兩間都話我唔洗剝牙,淨磨牙,同埋兩邊大牙之間有啲窄,推前左排牙,側面睇有啲嘴突,要箍闊兩邊大牙(姐係將兩邊大牙向外面拉),箍返前排牙入去,就唔會嘴突。
問題黎啦,唔洗剝牙又要整闊兩邊大牙,會唔會箍到面形愈黎愈闊
本身塊面已經唔係瘦,驚箍完變無敵闊面人
請問沙田康健嘅蘇志堅好唔好?
上網睇好少佢嘅資料
我箍左就快一年
嚟緊醫生話要落骨釘
想問有冇人知大概係點
我幻想唔到點打粒釘落啲牙肉牙骨到
打字都已心寒
求安慰
x2
youtube有片可以睇下,我睇到手汗都出,好恐怖 醫生話都有機會要打,希望最後唔洗
網上見到佢態度好差
但唔知效果點
就係知youtube啲片好恐怖所以唔敢睇
只係睇咗開頭少少已腳軟
想知有冇巴絲落釘,落完釘嘅感受如何
好擔心
咩情況先要落?
我箍左就快一年
嚟緊醫生話要落骨釘
想問有冇人知大概係點
我幻想唔到點打粒釘落啲牙肉牙骨到
打字都已心寒
求安慰
youtube有片可以睇下,我睇到手汗都出,好恐怖 醫生話都有機會要打,希望最後唔洗
就係知youtube啲片好恐怖所以唔敢睇
只係睇咗開頭少少已腳軟
想知有冇巴絲落釘,落完釘嘅感受如何
好擔心

上下排總共落左4粒
會打麻醉 鑽落去果時有機會有感覺 又有機會無
因為我兩粒有 兩粒無感覺
如果痛得滯醫生鑽到一半放棄等下次再試既話 個傷口會痛到仆街 臉都腫埋
醫生上得實就之後點拉橡筋都唔會有感覺
我有粒上完第二日食食下飯成粒甩左出黎 個飯又食到一半
前日 粒骨釘 鬆哂 搞到我勁痕又有d痛
跟住我自己扯左出黎
之後成個人爽哂
好似細個d乳齒 鬆左好耐終於甩左出黎咁
哇4粒咁多
你有冇食藥呀咁之後?
屌臉都腫埋 腫咗幾多日?
死啦 好驚我都係咁

好撚驚呀
今日醫生睇完x-ray話有兩隻智慧齒壓神經線 好難剝 仲要4隻剝晒再剝多4隻牙先夠位 開價包箍洗牙剝牙 45k 本身30k就箍到 係4隻智慧齒麻煩 淨係就咁剝都要20k 想知剝智慧齒係咪真要咁貴?佢仲要講到我個case好易出事太近神經線 有機會搞到面癱 出面啲醫生都未必肯剝 最驚嘅係佢話要剝個幾兩個鐘 黎緊新年後 3月就要剝牙 但我又唔記得問洗唔洗落骨釘 想問下幾時知洗唔洗落骨釘 係要剝晒牙先知定點?

P.s.專科 就20歲第一次箍 好多野唔識 上網睇左好多資料都仲想知多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞