LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
準備上箍面對黎緊3年既惡夢

有無巴絲搵左旺角鄧幹x箍?
到底係醫生技術問題定用既膠水問題
點解你地成日甩
但係我箍左一年多
一次粒粒同線都無甩過

我都想問
醫生姑娘都有提我食嘢刷牙小心啲唔好食硬嘢/俾硬嘢(例如牙刷柄)撞到啲粒粒,不過touch wood so far就算有時食吓硬嘢揩到吓都未甩過
箍左一個星期 未剝牙
刷牙流血,未箍之前好少流血
係啲牙肉唔健康 定係 我刷得唔好 定係正常?

,今日上下排箍,仲唔知會唔會打骨釘

有呀 8月上箍 出年1月拆箍 佢剝牙幾好手勢但箍牙次次都較得好重手

有呀 8月上箍 出年1月拆箍 佢剝牙幾好手勢但箍牙次次都較得好重手

重手係咩意思?

重手係咩意思?

佢次次都幫我較到好緊 有時一個星期食野都覺得痛 如果你地覺得辛苦記住同佢講輕手啲
剝牙打針痛唔痛

箍左一個星期 未剝牙

你睇下一樣, 有刷牙教學.
我剛上箍時無流過牙血,
係最近唔知係咪牙肉發炎, 所以先有流血同痛.
星期六返去洗牙覆診, 順便問埋.

重手係咩意思?

佢次次都幫我較到好緊 有時一個星期食野都覺得痛 如果你地覺得辛苦記住同佢講輕手啲

頭一個星期會軟痛唔係正常嫁咩?
剝牙打針痛唔痛

你怕痛咪會覺得痛囉
我就唔覺得痛

重手係咩意思?

多謝提醒,啱啱上埋下排牙箍,佢話幫我墊高左啲牙,唔知有咩用?佢話暫時唔洗上骨釘住

重手係咩意思?

多謝提醒,啱啱上埋下排牙箍,佢話幫我墊高左啲牙,唔知有咩用?佢話暫時唔洗上骨釘住

應該係醫生見到你咬合時啲粒粒會撞埋一齊,
所以幫你墊高啲牙。

各位剝完牙真係要好好護理 之前剝完牙有一邊啲血塊埋得唔好搞到發炎 之後去左洗傷口再挖返乾淨 個下真係痛到世界末日
箍左一個星期 未剝牙

D牙郁緊拉到牙肉都會洗血啊
啱啱係康齒堂上完隱式美既箍,暫時仲有少少唔慣,但真係好好,其他人基本上好難知道。

我都要兩三日先習慣
頭頭戴幾個鐘無野,之後好似夾實我排牙咁勁痛
呢幾日真係咬野都無力

你有冇預先戴習慣個個?
啱啱係康齒堂上完隱式美既箍,暫時仲有少少唔慣,但真係好好,其他人基本上好難知道。

痛唔痛
同埋我最擔心講嘢會唔會好奇怪

我暫時未覺得痛,但真係覺得唔慣,講嘢會有少少黐脷筋
剝完牙個時唔痛不過返到屋企越黎越辛苦
好難頂

想問下有冇咩要注意
好難頂

想問下有冇咩要注意

口水要吞 唔好浪口 俾啲血凝固
食野就食流質
剝完牙個日 唔好刷牙 怕整到傷口
好難頂

想問下有冇咩要注意

口水要吞 唔好浪口 俾啲血凝固
食野就食流質
剝完牙個日 唔好刷牙 怕整到傷口

流左2個鐘仲流梗正常?
冇曬棉花咬咁點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞