LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
想問你裝嗰條彈弓痛唔痛
下個月就上
係間唔中有啲夾肉,
但係無生痱滋都無損。
牙就無咩感覺
你個啲...
睇嚟要上圖 大家先知道我有幾嚴重
我本身有兔仔牙(但唔係話好突出),但好想箍牙整齊D (下年結婚) ,連consultation 都book 埋
但男朋友知道後勁反對箍,又話驚我痛成年,又話無必要,又話好地地做咩去箍,箍完好怪(黑人問號)

宜家覺得好煩惱
我條管遮住個窿咪同你差唔多大
你問下醫生建議囉
醫生最專業
菲臘睇完,佢話我淨箍牙冇作用,要做顎骨手術再箍,聽內容都淆左
今日4個月,上骨釘
新年前先上藍色橡筋 想死
因為個粒粒成日甩 要同我轉上戒子
第二次藍色橡筋地獄
你會唔會做
嘩 好嚴重喎
菲臘睇完,佢話我淨箍牙冇作用,要做顎骨手術再箍,聽內容都淆左

你會唔會做

同個牙醫暗示左唔會,一來手術費佢話要十至二十萬,二來我都驚做得唔好有後遺症
有冇人試過番深圳箍牙? 隱形個隻...
Budget大約要預幾多?
可唔可以推介去邊間?
大家有無肯落骨釘嘅專科醫生推薦下? 今日睇完普通科 想睇多個專科再決定去向
我個間唔係專科 不過refer可以免費consult下先
我只係知愛康健箍隱適美係45000-65000人仔,
有另一隻牌子叫時代天使就係29000-40000。
至於其他細診所我就唔敢去了,
俾唔到意見。
想問下大家有冇好既矯正專科牙醫推介
我d牙其實幾齊,但係上排好突出,好似猿人咁,同埋有深咬問題
想搵一個會落骨釘既專科醫生,Budget 4-6萬度
請問有冇人專登去過consult但醫生係話自己冇需要箍
由細到大都覺得自己啲牙好哨 身體啲人都有講過
小學consult過一次佢話我只係塊面太瘦 食肥啲就得
但而家塊面就嚟肥過個屎忽情況都一樣
上排牙太突搞到我合埋口 上唇會突過下唇
大家覺得我應唔應該格硬去箍
啲牙好困擾我呀媽呀
Same 最後搵咗專科箍
請問有冇人專登去過consult但醫生係話自己冇需要箍
由細到大都覺得自己啲牙好哨 身體啲人都有講過
小學consult過一次佢話我只係塊面太瘦 食肥啲就得
但而家塊面就嚟肥過個屎忽情況都一樣
上排牙太突搞到我合埋口 上唇會突過下唇
大家覺得我應唔應該格硬去箍
啲牙好困擾我呀媽呀

上唇會突過下唇 唔係應該既咩?
小小突係正常 突太多係骨性哨牙 會冇左個下巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞