LIHKG 箍牙集中討論區8

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

咁快就2萬8
我話姑娘西係因為一開始佢真係好西(個樣
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
D booking排到好滿
原本醫生排到我遲d覆診
我都係每次請姑娘幫我排最早既時間
同佢熟左佢仲會教你好多箍牙野

真係好多人
我大牙果邊成日都甩左鐵粒 打去話booking 好full 要下次覆診先肯幫我整
又白箍一個月

點解咁易甩? 試吓唔好食太硬嘅嘢,如果唔係甩咗你又無得盡快去整番

我係食薯片咬甩架
熱浪都應該唔算硬掛

我個醫生上完箍/每次較完線後都有問我有冇咩唔舒服。
剛上箍時我咬合咗兩下,
有問佢上下粒粒會撞埋會唔會有問題,
佢就自動波幫我係兩邊大牙加嘢墊高咗。
你下次覆診離開診所前,
先試下咬幾下感覺有冇咩唔舒服。
(我直頭會伸隻手指入去摸下線尾會唔會插肉)
有問題即刻同醫生講啦!

佢都有幫我係大牙到墊高
粒其他粒粒食野都無事 次次都係果下排大牙位果隻甩
薯片咋

陰功,又會full到幫你痴番都唔肯。
我個醫生會俾我攝期,不過係等耐啲。
(斷過2次線)
或者問下姑娘肯等耐啲,攝期得唔得……

會打麻醉針,我見醫生會拎枝好似螺絲批手柄咁嘅嘢將粒釘鑽入去

我個個幾好同平,係個姑娘西啲

邊區咩名?

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

好似淨係做傳統 我做個時2萬,依家應該2萬2左右,有介紹好似仲有得平?

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

剝牙另計ma?

包剝牙

佐敦 葉宇焜

佢做唔做隱適美 幾錢到

好似淨係做傳統 我做個時2萬,依家應該2萬2左右,有介紹好似仲有得平?

唔係2萬2啦個價已經
2萬8了

咁快就2萬8
我話姑娘西係因為一開始佢真係好西(個樣
耐咗就變有講有笑了

愈黎愈多人睇
D booking排到好滿
原本醫生排到我遲d覆診
我都係每次請姑娘幫我排最早既時間
同佢熟左佢仲會教你好多箍牙野

真係好多人
我大牙果邊成日都甩左鐵粒 打去話booking 好full 要下次覆診先肯幫我整
又白箍一個月

但係我箍左一年多
一粒都無甩過
成7-8年前cool過,依家移晒位⋯重新cool要幾多budget 幾多時間?
成7-8年前cool過,依家移晒位⋯重新cool要幾多budget 幾多時間?

睇你箍傳統定隱適美啦,
如果隱適美講常長多半年起。
傳統普通科醫生好似少部份仲有2萬幾,
專科就3萬幾起,
隱適美好似3萬幾起。
成人傳統大概年半至2年,視乎嚴重程度。

救命
今朝條橡筋跌左落牙肉到
依家cool 住啲牙肉 一搞佢就流血
用牙簽又整唔起佢

今日要實習
唔知今日約唔約到醫生添
可以點

好撚驚
啲牙肉會唔會收皮

有冇眉鉗試下消完毒夾下佢?
(未用橡筋無相關經歷)
之前係政府箍完牙 一直要有固定器
但宜家唔見左 可以點做😭😭

其實係咪剝牙先會瘦臉
中環莫XX CONSULT 要3千蚊 ,
正唔正常?
好似比正常貴好多咁
其實係咪剝牙先會瘦臉

要醫生睇番你個情況喎
中環莫XX CONSULT 要3千蚊 ,
正唔正常?
好似比正常貴好多咁

3千蚊包咩?
淨係見醫生咪唔抵.
如果呢個價錢係包埋照x-ray, ct片個D,
你confirm做會係總數度扣番可能又差唔多.

你幾時上?
粒嘢咁細齋用手上咪好難拎 應該都要少少工具輔助啩,不過我都唔太清楚

你幾時上?
粒嘢咁細齋用手上咪好難拎 應該都要少少工具輔助啩,不過我都唔太清楚

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞