測量(GP,BS,QS)討論區5

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
做過esg 有優勢, 但見到非esg底亦有機會...

當然做唔做/鐘唔鐘意做政府就個人選擇問題
QS們, 出年係咪唔好景?

優勢在於做過lands matter, 出面少機會接觸

優勢在於做過lands matter, 出面少機會接觸

另外係接觸過政府工作方式, 如果其他人只由私人公司入政府,呢方面都係一個挑戰

兩年前已經開始轉差啦

有d同事話前兩年個市先係唔正常
白紙都請 ive一野開21k都有人請
不過人人唔同睇法

Ive 今年Qs Assistant
最多15.5k

兩年前已經開始轉差啦

不過人人唔同睇法

最多15.5k

其實宜家aqs公價幾多到baseline

兩年前已經開始轉差啦

不過人人唔同睇法

最多15.5k

非degree fresh grad就算返六日都計埋雙糧都唔會有21k掛?
其實做左6-8年 gp, qs, bs 邊樣人工加d ?

以charter左計

兩年前已經開始轉差啦

不過人人唔同睇法

最多15.5k

有大判出11K架

大判唔係出多啲?21,22都有 兩大degree fg
做consultant qs 根本同食屎無分別
入去做親嘅多數就係接上手留低嘅屎
跟住人工又低過判頭
但人地幾條友做一單job
你就一條友做幾單
圖都未睇熟就俾人推出去開會
計少個vo 就俾判頭嘈
扣少左數就俾業主嘈
跟住人工又低過判頭
你就一條友做幾單
計少個vo 就俾判頭嘈
扣少左數就俾業主嘈

鬼叫你要考牌咩 認命吧
跟住人工又低過判頭
你就一條友做幾單
計少個vo 就俾判頭嘈
扣少左數就俾業主嘈

鬼叫你要考牌咩 認命吧

咁考牌都唔一定要做乾收嘅
係做過大乾收叫做CV 靚仔d
跟住人工又低過判頭
你就一條友做幾單
計少個vo 就俾判頭嘈
扣少左數就俾業主嘈

鬼叫你要考牌咩 認命吧

身同感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞