[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
再黎sim2fly新宿speedtest, 其實我諗唔可以話佢慢左,係無咁穩定
再黎sim2fly新宿speedtest, 其實我諗唔可以話佢慢左,係無咁穩定

自膠,岩岩用錯左wifi
想問一下各位巴打 去四國(高松、香川、德島)再加岡山呢幾個比較鄉下既地方用卡定用wifi蛋比較好,會去9日

咩手機

iphone7plus

用卡用wifi 蛋都無所謂.
爬完文,好多人有唔同體驗。
想請教下,名古屋及週邊地區,4G唔限速,可tethering, 除左租蛋,有無其他選擇呢?
唔該晒先。

Smartone 7日無限卡. 行Softbank. $210

EZ Nippon 6/11 日無限卡. 行Docomo $220/$330
張sim2fly慢左好撚多
去日光收得超差
好啦返新宿諗住極速上網,都係得咁既速度,以前去到4x mb

我發覺d 卡有時真係撞手神. 我試過用Smartone 個張, 京都用係1Mb/s 都無. 不過個日係好多好多人係京都, 唔知關唔關事.

睇多一兩個回報睇下張Sim2fly 係咪真係跌watt.

一分鐘前既result,都係響新宿
可能宜家係凌晨01:39,所以無乜人搶線掛
ping test係咪有d高? 我玩即時game有明顯delay唔知關唔關事

ping time 呢張卡一向係200幾. 佢行泰國ip 係咁上下. 要行日本ip 既卡就唔係咁既價錢.

行泰國ip會唔會有d網會block左?

不如襯我仲係日本,你有咩網想試快d話我知幫你試埋啦,聽日走

http://whatismyipaddress.com/

俾screenshot.
去日光收得超差

我發覺d 卡有時真係撞手神. 我試過用Smartone 個張, 京都用係1Mb/s 都無. 不過個日係好多好多人係京都, 唔知關唔關事.

ping test係咪有d高? 我玩即時game有明顯delay唔知關唔關事

ping time 呢張卡一向係200幾. 佢行泰國ip 係咁上下. 要行日本ip 既卡就唔係咁既價錢.

其實咁高ping如果打whatsapp call會唔會有delay
爬完文,好多人有唔同體驗。
想請教下,名古屋及週邊地區,4G唔限速,可tethering, 除左租蛋,有無其他選擇呢?
唔該晒先。

Smartone 7日無限卡. 行Softbank. $210

EZ Nippon 6/11 日無限卡. 行Docomo $220/$330

thanks a lot bro
去日光收得超差

咁樣?

咁樣?

又連錯airbnb wifi tim

咁樣?

又連錯airbnb wifi tim

我就奇點解第一幅係日本ip.....咁啱啦, 張卡係泰國ip
係咪冇巴打80$ sim2fly?
Tg https://t.me/hkghong
想問
遲啲去八日東京
會去郊區 富士山 白川鄉
因為一個人去 想搵張sim卡iphone7+
訊號穩定 速度快啲
網上面買左張十日docomo sim 咭, 聲稱下年1月1 號到期但今日收到貨張咭上面個label 寫住月尾 ,請問我係咪中左伏
網上面買左張十日docomo sim 咭, 聲稱下年1月1 號到期但今日收到貨張咭上面個label 寫住月尾 ,請問我係咪中左伏

大陸docomo係電腦禁幾個制就開通到

用唔到咪搵返個賣家幫你就得啦
想問
遲啲去八日東京
會去郊區 富士山 白川鄉
因為一個人去 想搵張sim卡iphone7+
訊號穩定 速度快啲

自己揀事旦一張都得.

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%E6%97%A5%E6%9C%ACsim%E5%8D%A1/

大陸docomo係電腦禁幾個制就開通到

用唔到咪搵返個賣家幫你就得啦

唔該晒巴打
黎緊會去仙台山形,但會經北京轉機,用airsim應該係最好?
同埋airmsim張卡一定要網上先買到等佢寄黎?有無門市買到
見到數記online store 張日本7日任用旅遊卡做緊特價$158
就快去日本,8日
3部手機:1 iPhone 2 Android
想問全部用晒Sim2fly好唔好
黎緊會去仙台山形,但會經北京轉機,用airsim應該係最好?
同埋airmsim張卡一定要網上先買到等佢寄黎?有無門市買到

北京轉機等好耐?

Airsim個網有寫邊到有得買呀
就快去日本,8日

冇問題呀
我一行8人都係咁用
就快去日本,8日

無心頭好就用Sim2fly啦

北京轉機等好耐?

因為想出北京市區所以揀左接近一日轉機

北京轉機等好耐?

放心
Delay完可以直接轉機

北京轉機等好耐?

今個星期出左張新卡,同Sim2fly 一樣8日4gb快+無限,可以中國+日本咁用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞