[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
自由鳥出本地月費計劃
琴日買咗兩張
中伏都冇計
遲吓po speedtest上嚟
買左張sim2fly去日本山區用, 希望用得到
而家幾錢邊度買多
前兩日出鴨寮街買85蚊
黎度有巴打賣80
今日鴨記都搵到一間賣80
自由鳥其實多唔多人包膠... 申請左本地個張... 諗緊遲啲好冇唔特登出鴨記買卡就增值佢個張去旅行
但係每日500MB驚唔夠同埋究竟順唔順
見佢FB啲評價都唔係特別好
sim2fly 日本沖繩都用到,實測如下

個vpn只係adblock
呢限係咪廢卡黎嫁?去福岡5日
Happy telecom 5日4g無限 鴨記買55蚊
我就係廢時出去買卡同要用11日先用自由鳥
呢兩日都係橫濱市區,佢google map gps要load多一陣先會準,facebook twitter都係要load
同埋我第一日已經睇片用爆500mb

老實講真係麻麻地,下次用番sim2fly

山梨甲府 自由鳥
係東京用無咩問題
CSL club sim $28/日
有冇人試過
速度點樣?
謝 speedtest, 已加入blog

自由鳥 - 高山

自由鳥 - 名古屋

睇FB IG等等我覺得ok的
但係最衰係冇得睇用左/剩返幾多
就唔到個數去用
sim2fly 呢兩日係東京上野市區用好順,
張卡而家係show用softbank網絡
最正一插即用,
方便過之前鴨記d docomo卡又要apn又要下載d野鬼咁麻煩
過一兩日去滑雪試埋山區得唔得先

希望sim2fly唔好唔續日本
我而完都keep左張sim2fly長養
巴打點樣recharge ?
試過最後幾日試左兩張credit card都過唔到
用vpn扮係秦國又唔得

我用空氣
大致ok , 18蚊日,有語音回撥可再電話算係咁
第一次用電話卡就中左伏 下次用返wifi蛋先
去左旺角總統上面買 60幾蚊 粉紅色封面
慢到離曬譜 同cmhk係地鐵上網速度一撚樣
google map都load2分鐘 痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞