[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
諗住申請CLUB SIM 3月去日本7日時用兩日,另外5日用自由鳥(係唔係任何一間759都有?)

但見到CLUB SIM個網寫:
每位合資格The Club會員只能申請一張免費Club SIM,包以下免費組合。此優惠項下的每個組合必須於2018年2月28日啟動。

但又話:
3. 2日環球數據24小時通行證 (指定亞太地區^)(有效期為90日) ^指定亞太地區包括: 中國內地、澳洲、柬埔寨、印度、印尼、日本、馬來西亞、新西蘭、菲律賓、新加坡、南韓、台灣及泰國

咁我應該照申請左先,再起2月28日前ACTIVATE佢,3月再用?(90日內)

冇錯
點解唔keep住等下次去日本用?

億點卡 去大阪 純粹見平 70 蚊幾抵玩
每日限 300MB 唔用爆嘅話其實幾快 一爆就直頭網都上唔到 但又可以龜速 send WhatsApp 文字
謝謝
thanks!!決定用wifiegg
兩個人去就獨立兩張卡好,走散左/分開行都搵到人,得一隻蛋一定要係埋一齊用
你研究下張卡係咪強國個張(張大卡有寫個ICCID),係既其實可以充值下次繼續用,佢300mb 7日其實只要45人仔,唔夠用佢仲有500mb同1gb plan可以買
完成十日北海道之行 由札幌到旭川, 網走
SIM2FLY 全程都OK
LOAD圖都好順

當時買多左1張SIM2FLY, 2018年10月到期
賣75, 只有1張
無人要?
點解唔keep住等下次去日本用?

10月到期 無咁快再去
而且本身有一張
SONY XZ都無band19 support?
多口問多句...
EZ Nippon 個網絡會穩定D/快D???
Sony XZ 有band 19, Sony Z3 就無.

EZ Nippon 係行docomo. docomo 係郊區黎講, 而有band 19 support 既電話之下, 係會穩定d.
通常我一蛋加一卡
而家有自由鳥仲好
用果日先開
巴打我想要
t.me/fml001
想問問有冇巴打用過直通天下環球通
因為我問左幾間 我去十日大阪 京都 名古屋 佢都係比依隻我
我本身都租左wifi蛋 但因為同屋企人去 我怕有時我排隊等餐廳 佢地可以去周圍行下 大家再WhatsApp call聯絡
我諗直通天下 環球通應該都頂到WhatsApp call掛
巴打係唔係有賣卡?
EZ Nippon 同 sim2fly 分別咩價
有無圖睇? 未聽過
我唔係賣卡, 不過呢個post 有個巴打係.

EZ nippon 係指定門市或網上買先有, 價錢同邊度有睇番blog, sim2fly 約85蚊

呢張,鎖左係1mbps,唔睇片都ok既
係依張啦巴打!!
我諗住平時都用wifi蛋 有需要分開行先用佢地call返大家咋
呢張可唔可以 share WiFi
巴打我有興趣要,請tg: johnson236
兩蛋先好 外置電都唔洗帶 平均一隻用到12小時
日本蛋?
琴日已賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞