[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
正一奸商我真係要去消費者委員會同通訊管理局告佢
呢個條款係佢單方面係我買咗張卡之後先加上去
而我買張卡背面條款係冇寫明係會限速嘅
我三月仲要去10日日本

一係要佢全數退款
無問題
打緊上smartone hotline 問候佢
戰鬥, 巴打
個問題係我買的時候佢係冇呢個條款
買個時如果佢有列明500MB/day我唔會選擇佢
AirSIM 先 $18/500M 而家計落佢成 $4x/500M
所以一係佢比返真無限我一係全數退錢
請各位買咗的ching打上hotline /send email投訴,有一定程度的壓力佢地會正示問題
同hotline confirm咗個條款 14/2先生效
之前賣出嘅sim 佢話不受影響但要sim card number double confirm
買咗的建議打上hotline confirm 張sim係咪無限

我都問咗
以後只買docomo無限/AIS/TrueMove
好似同一個人復
啱啱callback返嚟話兩張都仲係無限
即係而家開始smartone唔再係一個選擇
自由 先 $18 500M/day
即係而家開始smartone唔再係一個選擇
自由 airsim 先 $18 500M/day

💩馬桶 $228 3.5G/7日不了
改左500MB一日狗也不屌啦
等沒落
張卡咁貴 我買佢做咩?
我買docomo 無限量 仲好
EZ Nippon 11日無限@出雲市
想問下ez nippon喺台灣用唔用到? 用到嘅話會用邊個network?
HUAWEI E5577S報告如下

EZnippon sim即插即用,完全唔需要setup
測試地點 特急HARUKA 往新大阪
晏D睇下開埋5G會唔會再快D

日本only.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞