[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
好似冇咩人講自由鳥,1日10蚊。

好似一日得200mb
有無人去日本用過airsim, 好唔好用?見佢10蚊日

現時係青森用緊, 遲d 番黎有detail d 既報告擺係blog.

東京羽田speedtest result

係咪每日500mb之後限速

係, 每日500Mb

有冇人用過呢張?

無, 你speedtest 試下咩料
同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

https://t.me/havaianass
想買兩張
人在東京新宿,有無巴打知道點解張sim2fly只係收到SoftBank 3G,已經揀左4G setting
人在東京新宿,有無巴打知道點解張sim2fly只係收到SoftBank 3G,已經揀左4G setting

iphone?

iphone?

Yes bro

iphone?

Iphone 7plus

iphone?

你睇下設定有冇裝過描述檔
有就刪咗佢 重新開機等一陣
樓主好有心
爬完文
小弟遲d會去東京十日,去埋郊區
睇落冇咩選擇咁
想問下隻EZ Nippon 卡
華為機用唔用到

iphone?

Delete 左都係咁呀巴打

iphone?

Delete 左都係咁呀巴打

試下重設網絡
樓主好有心
爬完文
睇落冇咩選擇咁
華為機用唔用到

華為咩model, 同去東京咩地方, 有無郊區
樓主好有心
爬完文
睇落冇咩選擇咁
華為機用唔用到

android jj,基本上買smartone 7日都無死嫁喇可
利申會去東京,應該唔會去效區
樓主好有心
爬完文
睇落冇咩選擇咁
華為機用唔用到

p10plus 同 mate 9
會去下輕井澤吖富士山吖或者其他郊區咁
android jj,基本上買smartone 7日都無死嫁喇可
利申會去東京,應該唔會去效區

smartone 實ok
樓主好有心
爬完文
睇落冇咩選擇咁
華為機用唔用到

2部都有band 19, docomo 卡係ok 既. ez nippon 啦
樓主好有心
爬完文
睇落冇咩選擇咁
華為機用唔用到

2部都有band 19, docomo 卡係ok 既. ez nippon 啦

謝謝推介
啱啱係趕時間鴨記一出地鐵站買咗張sim2fly 8日$85, 應該泰版成張都係泰文
啱先拎返出嚟睇發覺無透明包裝紙
我見佢好似係個疊其他牌子既卡兜後面拎出嚟,sim卡都似未開過既,應該唔會中伏掛
啱啱係趕時間鴨記一出地鐵站買咗張sim2fly 8日$85, 應該泰版成張都係泰文
我見佢好似係個疊其他牌子既卡兜後面拎出嚟,sim卡都似未開過既,應該唔會中伏掛

屌禁錯icon

屌禁錯icon

不嬲都冇袋裝住

屌禁錯icon

不嬲都冇袋裝住

因為之前買過第二款有包裝紙以為隻隻都有
唔該哂巴打
試左Airsim. 每日$10蚊. 行Softbank. 每日500mb , 過左128k 龜速.

500Mb 內其實速度好ok 下.

仙台

乳頭溫泉

東京

同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

Sim2fly 沖繩用唔用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞