[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
巴打 深水保邊一檔係sim2fly自己友80蚊
我係係旺角
呢張就係club sim 張2日免費sim?
免費黎講速度真係幾ok
自由鳥-新潟市區

之前係東京,橫濱已經慢
黎到新潟係連gps定位都成日錯
慢撚到喊,冇下次
謝, 已落blog
謝, 已落blog
謝, 已落blog
http://www.bmobile.ne.jp/okawari/index.html
我一個月去一次日本 幾好用 按用量收月費
外國人都開到 不過正常人應該唔係點用到呢張卡

外國人點開? 可以簡短講下點申請?
巴打求地址
AC785-100JPS 香港係咪無鋪頭入
租開ninja
見WiFi rental都有SoftBank 租但平好多
會唔會有好大分別?

去九州 一半時間山區
自駕 4個人諗住搭多兩張平sim
最後冇搵到NETGEAR個隻,轉左試amazon top seller隻日本版HUAWEI E5577S,因為搵到方法破解個CHAP setting出黎,有埋band19同CHAP應該得啦掛呢次

不過都要過幾日先知會唔會又中伏

其實好耐之前試過同佢差唔多既E5577C,頭一次去5日都好順利用到Docomo
之後個幾次就不停loop searching icon, 完全用唔到
我淨係用過ninja. 係好ok 既. wifi rental 有人試既話, 我都想知結果.
等你報告
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=18&t=5354631&p=1

其實係睇左呢個post先又膽粗粗試伏,同埋比較過NETGEAR 785佢support band全面D同埋長氣少少,NETGEAR只係勝在一定有得set CHAP
不過M01個post度有人都係買左呢隻同埋都可以用同一方法改到個CHAP setting出黎

點都好,到時一定再報告下情況同速度,始終比隻5577c煩左幾次,睇下今次隻5577s可唔可以解決到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞