[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
唔撚係呀,我入咗兩張做後備

主力數碼通又忽然慢咗

點算呀
話說如果4G滿格但龜速,可以試下熄左LTE,行3G睇下速度有無快番
我一月飛,應該無事?

利申返
門市買 非鴨記
一開始正常 一過3Gbs開始爆慢
但呢張應該係真無限
我真係未試過. 不過咁, 唯一分別係, 我用iphone.
返香港問下smartone 先得
屋企仲有存貨

仆街我都買左 過兩日就去
可以的話, 請做下speedtest.

冇問題
同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

https://t.me/Dbook
信和買咗docomo 八日無限
但係去到大阪落地發現用唔到
Show出嚟話No Sim Card
巴絲知唔知有冇得救
定係dump得了
Smartone 日本嗰張唔係高速仼用既咩?

我之前都唔留言佢有(公平使用條款)既
https://www.smartone.com/tc/mobile_and_price_plans/prepaid/prepaid_travel_data_card/charges.jsp

日 本 、 台 灣 、 新 加 坡 、 馬 來 西 亞 及 印 尼 旅 遊 數 據 咭 - 「 公 平 使 用 數 據 用 量 上 限 」 是 根 據 SmarTone 網 頁 上 註 明 而 釐 定 , 而 每 位 客 戶 之 公 平 使 用 數 據 用 量 上 限 均 視 乎 顧 客 所 購 買 之 數 據 咭 而 定 。 當 於 數 據 服 務 在 有 關 有 效 期 內 之 累 積 漫 遊 數 據 用 量 達 到 適 用 於 該 客 戶 之 公 平 使 用 數 據 用 量 上 限 3 GB , 上 網 速 度 將 被 調 整 至 不 高 於 128kbps , 你 仍 可 繼 續 享 用 漫 遊 數 據 。

不就於128
自膠打錯字。。。

不高於128
之前係肯定無呢項.......FUP 3GB 就唔係無限.....

呢張可以收皮
我比較關心SIM2FLY既問題
Fuck Smartone 🖕🏻
Smartone 加咗條款,3GB就落128地獄

仆佢個街
奶咗Smartone 野
smartone 咁搞一搞, 我今晚個blog 要執過晒.....所有page有呢張卡reference 都要攞走....

我之前買都冇㗎

今日爆石果陣走去睇一睇官網,屌佢 Smartone 老母,仆街加咗行咁既野既喂
smartone收左皮
咁而家即係無高速無限?

最近兩次去日本都用sim2fly, 間唔中會斷一斷, on off mobile network又好返
暫時都仲係最抵用
應該就冇啦。。。
離題問一問

日本當地租既wifi蛋,有冇高速仼用既呢?
有, 最貴個張

EZ Nippon 6日/11日

$238/$328
呢張真心貴, 如果sim2fly真係收皮, 以後就唔知用咩好
Blog 講wifi 蛋個頁, 全部都無限4G. 550 yen and up per day
暫時睇, Airsim 同 自由鳥叫穩定. 500Mb per day. Airsim 我係blog 有speedtest. 我試個陣好抵屌, $10 蚊一日. 而家$18. 自由鳥而家做緊$12 蚊一日.
EZ nippon 係貴, 不過我對上3次都主力用呢張, 有一次用左佢9GB...

速度見得人既. 3個禮拜前既test.

但唔去返5, 6日就唔抵
我成日只係去3, 4日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞