[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike

鹿兒島-自由鳥
Download 慢到嘔 勉強用到 whatsapp, Google map.
應該就係呢間野買 我之前無睇過個post
個陣咁啱個人喺旺角就google是但一間近嘅舖買 點知就出撚左事
wifi蛋中樣會中伏
之前去日本十鳩幾次都係用wifi蛋
一路有用開1-2間 都穩陣嘅

係今次因爲要分別join2班friend玩先用電話卡
可能真係平野無好野
真係好似有快有慢張自己鳥....

有d 地方快, 有d 地方慢撚到震
若果兩個人或以上
通常我都係sim+蛋

用開隻蛋東京大阪京都沖繩九洲台北高雄墾丁都無事
就係廣島慢到hihi,台中直頭上唔到
所以我覺得都係睇彩數
反而用sim卡未出過事
其實sim卡識得買係唔會出事
事前唔做research 就咁求其去買張緊係會俾人呃你買張伏嘅卡

反而wifi蛋先有機會中伏
因為佢唔似sim卡咁有得揀速度
都係睇彩數
打算4月一個人去名古屋個半月,總共應該用4-6GB數據,考慮邊張卡好D?
去到日本先買都OK
咁長無乜野會平. 一係2張sim2fly, 一係一張自己鳥用半個月. 去到先買就一定貴到飛天.

你咁長klook 可能租蛋都有數.
個半月,所以秦國卡應該考慮範圍外 計日數嗰D更甘
Thanks
唔知點解my ais 個app 唔得
出左
Sorry, the system is temporarily unavailable.
Please try again later.

有冇ching知咩事?
IOS 冇事
我都係用 ios
加左落blog. 謝.
今日買左張日本卡
有條網址 viamobile.cc 冇料到嘅

有冇巴打已經試過呢張野?
清不如你影張相上黎
得條link好難知邊張

我都同自由鳥反映咗,希望之後會快番

呢張麻,今個星期先出,所以個網未setup好

有冇人用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞