[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
Ac790 需唔需要做設定?唔該
有無巴打最近有用Sim2fly?
情況點?
因為不嬲用開docomo 8日卡,無咩問題
本來諗住轉Sim2fly 但好似最近有問題,仲諗緊點好

游惠寶 想泡就泡 富士卡 5日
Sim2fly,東京,同 fd 12月15日開始用左幾日,an 機完全無問題,無斷過線。下面為澀谷星期一測速結果。

同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

@megumi_katou 要2張
札幌, EZnippon

@getter31
thz

鴨記sim2fly @ 名古屋高島屋 Dec 23
同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

https://t.me/weaksweat
唔該巴打
方便囉 sim卡一插即用
wifi蛋又要借又要還又帶多舊野出街
蛋就方便多人
除番開平過一人一張sim
對有ipad 又有手機既人黎講, wifi 蛋係方便d. 我自己係用wifi 蛋多. 不過wifi 蛋要借要還, 所以早期會租d 係香港機場租同還既, 唔洗點煩. 中期嫌香港租既wifi 蛋好快無電又唔夠快, 轉左租日本機場租同還既wifi 蛋. 一樣唔洗點煩.

後期係自己買左隻日本wifi 蛋番黎自己用, 每次買張sim 卡插落去就用到. 又唔洗還wifi 蛋. 咁就best of both world.

BTW, 如果以"抵"既角度黎睇既話, sim 卡會抵d. 因為wifi 蛋你要個個人癡住行先有得上網, 咁係勁煩.
有冇巴打可以講下3個張 7日無限?
黎緊1月頭去東京7日,打算準備定買卡,應該買2張卡
有冇巴打可以講下3個張 7日無限?
黎緊1月頭去東京7日,打算準備定買卡,應該買2張卡

唔係無限黎. 係4GB . 過左4GB 就龜速3G
同上個post一樣

https://t.me/BellamyBB
smartone個張全程都會係4G?
係, 呢張係無限4G.
3個張 係首7gb快,之後限速
sim2fly係咪無得放落蛋用? 我試過放落隻華為蛋度唔得
應該隻蛋冇CHAP/ PAP auth
3定smartone 好
而家最快係咪sim2fly
freetel而家仲好唔好用?
smartone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞